Zorlu deplasmandan 3 puan çıkardı

Tekirdağ Süper Amatör Ligin güçlü temsilcilerinden 1911 Çerkezköyspor, deplasmanda karşılaştığı Malkara Belediyespor'u 3-2 mağlup ederek zorlu 90 dakikadan 3 puan çıkarmayı başardı.

SPOR 30.11.2015 15:13:00 0
Zorlu deplasmandan 3 puan çıkardı

Hafta sonu Malkara’da karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden önce geçtiğimiz haftalarda açılışı planlanan fakat Diyarbakır Lice’de ki hain pusuda şehit olan uzman çavuş Selim Vural’ın cenaze merasiminden dolayı ertelenen Malkara 14 Kasım Stadı’nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde Malkara Belediyespor’un U-11, U-12, U-16 yaş kategorilerindeki alt yapı takımları, Tekirdağ Süper Amatör Lig’de mücadele eden Malkara Belediyespor A takımı, Türkiye 3’üncü  Voleybol Erkekler Ligi’nde yer alan Malkara Belediyespor Voleybol Takımı ve Veteranlar Ligi’nde Malkara’yı temsil eden Malkara Belediyespor Veteran Futbol Takımının tanıtımları yapıldı.

İKİ TAKIMDA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşma saat 13:00’da başladı. Konuk takım 1911 Çerkezköyspor daha ilk dakikalardan rakip kalede etkisini gösterdi. Henüz mücadelede 7’nci dakikaya girilirken orta alandaki hazırlık paslarından sonra bir anda Malkara Belediyespor defansının arkasına sarkan Hakan Tice, gol sinyallerini vermeye başladı. Bu atağa ev sahibi dakikalar 16’yı gösterirken uzaktan kaleyi yokladığı şutla yanıt verdi.

 İLK GOL KONUK TAKIMDAN GELDİ

Karşılaşmada 22’nci dakikaya gelindiğinde 1911 Çerkezköyspor takımı orta sahada kaptığı topla bir anda geliştirdiği kontra atakta Hakan Tice’yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Bu pozisyonda düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderen Tice, takımının ve kendisinin ilk golüne imza attı ve 1911 Çerkezköyspor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

EV SAHİBİ 35’TE BERABERLİĞİ YAKALADI

1911 Çerkezköyspor bulduğu golden sonra farkı açma çabalarına girişti ve ardı ardına ataklarla ev sahibi takımı kendi yarı alanına hapsetti. İlk golden sonra deyim yerindeyse rakibe top vermeyen 1911 Çerkezköyspor’lu oyuncular çok sayıda pozisyondan yararlanamadı. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında gelişen atak sonucu köşe vuruşu kazanan ev sahibi takım Harun ile beraberliye ulaştı ve durum 1-1 oldu.

EŞİTLİK 7 DAKİKA SÜRDÜ

Karşılaşmada ilk yarının son 10 dakikası kala ev sahibi takımın bulduğu golle denge gelen maçta bu eşitlik sadece 7 dakika sürdü. Mücadelenin 42’nci dakikasında bu kez konuk takım 1911 Çerkezköyspor köşe vuruşu kazandı. Kornerden gelen topu iyi takip eden Hakan Tice bir kez daha sahneye çıktı ve hem kendisinin hem de takımının 2’nci golüne imza atarak durumu 2-1 yaptı. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına konuk ekibin 2-1 üstünlüğü ile girdiler.

SAVUNMADAKİ AÇIKLAR PAHALIYA PATLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi takım hızlı başladı. Beraberliği yakalamak için bastıran Malkara Belediyespor defansında zaman zaman oluşan açıklar konuk takıma birbirinden etkili pozisyonlar sundu. Konuk takım 1911 Çerkezköyspor 2-1 önde olmanın avantajıyla rakibini üstüne çekmeye başladı. Tüm hatlarıyla rakip alana yüklenen Malkara Belediyespor oyuncuları dakikalar 69’u gösterdiğinde bu durumun faturasını ağır ödediler.

TİCE HAT-TRİCK YAPTI 

Mücadelenin 69’uncu dakikasında sol kanattan gelişen kontra atakta ev sahibi takım savunmasını bomboş yakalayan Hakan Tice, farkı 2’ye çıkaran gole imzasını attı. Tice’nin bu golü hem kendisinin hem de takımının 3’üncü golü olurken tecrübeli futbolcu hat-trick yapmanın sevincini takım arkadaşlarıyla kutladı. Tüm takım arkadaşları 3 gole de adını yazdıran futbolcuyu tebrik etti.

82’DE YENİDEN UMUTLANDILAR

69’uncu dakikada Hakan Tice’nin farkı 2’ye çıkaran golüyle neredeyse tüm umutlarını  kaybeden ev sahibi takım dakikalar 82’yi gösterdiğinde ilk golün sahibi Harun takımını bir kez daha umutlandıran gole imza atarak durumu 3-2 yaptı. Maçın bitimine yaklaşık 8 dakika kala gelen bu golle en azından kendi evinde beraberlik için çırpınan Makara Belediyespor, tüm çabalarına rağmen 90 dakikadan 3-2 mağlup ayrılarak kendi sahasında 3 puanı kurban etti. Maç sonrası 1911 Çerkezköy taraftarları futbolcu ve yöneticilerle birlikte galibiyetin keyfini doyasıya yaşadı. Bu galibiyetle ligdeki puanını 15’e yükselten 1911 Çerkezköyspor, 18 puanlı lider  Çorlu Kültürspor’un arkasından ikinci sıraya yerleşti.

Haber /Seyit Süren