Göndermezsen parayı bu halk oy vermez!

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı yaptı. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın tarihi kongresine, Tekirdağ'ın en büyük üç ilçesinde delege se?

GÜNDEM 29.11.2015 18:43:00 0
Göndermezsen parayı bu halk oy vermez!

Bu arada kongrede öne çıkan bir başka konu ise Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenmesi oldu. Mandalı,“Büyükşehir Belediye Başkanımız bize kızıyor. Diyor ki ‘Size para da göndermeyeceğim, ne haliniz varsa görün.’ Sayın başkan göndermezsen parayı 2019 yılında oy vermez bu halk.” ifadelerini kullandı. Albayrak ise Mandalı’ya, “Kimse kendini CHP’den üstün görmesin.”diye karşılık verdi.

AK PARTİ VE SAADET PARTİSİ’NDEN NEZAKET ÖRNEĞİ

Kapaklı İhsan Mandalı İş Merkezi’nde Koray Düğün Salonu’nda yapılan kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Kapaklı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Üçel, Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, SATİVES (Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği) Başkanı Erol Buz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ile çok sayıda partili katıldı.

DİVAN OLUŞTURULDU
Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Belde yönetimimiz, ilçe olduktan sonra göreve devam etti. Bu sürede 4 seçim geçirdik. Bugün de ilk olağan kongremizi yapıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Seçkin’in konuşmasının ardından Divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul seçilirken, Divan üyeliklerine ise Ersin İlkdoğanlar ve Pelin Koç seçildi.
DÜNDAR HAPİSTE, TÜRKEŞ İSE BAŞBAKAN YARDIMCISI
CHP’nin altı oklu bayrağı altında siyaset yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ulaş Yurdakul, “Kapaklı örgütünün ilk kongresinde Divan Başkanlığı yapmak benim için ayrı bir gururdur” dedi. Yurdakul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde adaletten bahsedecek olursak aklıma 2 durum geliyor. Birincisi Suriye sınırında yakalanan TIR’lar ile ilgili haber yapan Can Dündar, ikincisi de aynı şeyleri televizyon kanalında söyleyen Tuğrul Türkeş. Bugün Can Dündar yaptığı haber nedeniyle hapiste, Tuğrul Türkeş ise Başbakan Yardımcısı.”


DEMOKRASİ DİYORUZ, SEÇİMLERİ İPTAL EDİYORUZ
Ortadoğu’daki bataklığın, Türkiye’nin sayesinde dünyaya sıçradığını belirterek konuşmasına devam eden Yurdakul, “İthalat ihracat çöktü. Ülke yangın yeri. Anayasal düzenin tartışıldığı bir ülkede CHP bayrağı altında siyaset yapıyoruz. Bugün, CHP’nin ülkede en başarılı olduğu illerden birindeyiz. Seçmenlere demokrasi vaat ediyoruz. Ama Tekirdağ’ın en büyük 3 ilçesinde delege seçimlerini iptal ediyoruz. Demokrasi, hukuk, özgürlük derken, parti büyüklerimiz delege seçimi yapmamıza engel oluyor. Hiçbir CHP’linin kongrelerden, parti içi seçimlerden korkmaması gerekiyor. Bu sorumluluğun altına girenlerin, bu yanlışı en kısa sürede düzeltmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ YİNE AK PARTİ’YE OY VERDİ
Programda bir sonraki konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Son 3 dönemdir AK Parti’nin genel seçimlerde 1’inci olduğuna dikkat çeken Başkan Mandalı, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, diğer partilerin genel başkanlarına kıyasla çok daha artı değerde çalışmaktadır. Fakat yine de yüzde 25’i geçemiyoruz. Diğerleri seçim öncesinde 1300 TL vereceklerini söylerken, biz 1500 TL vereceğimizi söylemiştik. Ama yine olmadı. Vatandaş oyunu yine AK Parti’ye verdi. Bu işi yukarıda iyi yapmamız gerekiyor. Bizim AK Partili, MHP’li ve diğer partilerden seçmenlerin oylarına da talip olmamız gerekiyor. Yüzde 25 bize yeter diye düşünmüyorsak, politikamızı gözden geçirmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

GÖNDERMEZSEN PARAYI, OY VERMEZ BU HALK
Konuşmasının devamında Büyükşehir yatırımlarına Kapaklı’nın çok ihtiyacı olduğunu belirterek devam eden Mandalı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bize kızıyor. Diyor ki ‘Size para da göndermeyeceğim, ne haliniz varsa görün.’ Sayın başkan göndermezsen parayı 2019 yılında oy vermez bu halk. Sen bize para gönder, biz hizmetlerimize devam edelim. Bizim birbirimizi sevmemiz gerekiyor” dedi. Mandalı, “CHP’ye sadece bir general lazım. Ama bakıyoruz ki 10 tane general var. Bundan kendimizi soyutlamamız gerek. Takım oyununu iyi oynamalıyız” dedi.
GENEL SEÇİMLERDE İSTEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK
Kongrenin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Şeref Çetin ise “Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum. 2014 yerel seçimleri öncesinde ciddi bir çalışma yaptık. Yerel seçimlere 1.5 yıl önce hazırlanmaya başladık. Sonucunda da 12-0 yaptık. Uzun süreç, kolay olmadı. Ancak genel seçimlerde istediğimiz oyu alamadık” dedi. İrfan Mandalı’nın yerel seçimlerde aldığı oy ile partinin genel seçimlerde aldığı oy arasındaki farka dikkat çeken Çetin, “Kapaklı Belediye Başkanımız, genel seçimlerde de yerel seçimlerde gösterdiği başarıyı göstersin. CHP’yi genel seçimde de 1.parti çıkarsın. Yeni seçilecek ilçe yönetimiyle bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
PARTİ SUÇU İŞLENİYOR
Seçim süreçlerinde partililerin birbirini yıprattığını kaydeden Şeref Çetin, “İktidarda olan partide böyle bir şey yok. Birbirimiz ile uğraşmaktan, rakibimizle uğraşmıyoruz. Biz birbirimizle uğraşırken AK Parti başkanlık sistemini konuşuyor. Bu ülkeye diktatörlük sistemini getirmek istiyorlar. Birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Özellikle sosyal medyada, basında lütfen birbirimizi eleştirmeyelim. Eleştireceksek de bunun bir sınırı olması gerekiyor. Resmen parti suçu işleniyor. Kongrelerimiz bittikten sonra danışma kurulu toplantıları yapılacak” dedi.
ÜYEYE SAYGI DUYUYOR MUSUNUZ Kİ ÜYEDEN SAYGI BEKLİYORSUNUZ
Çetin’in konuşması sırasında bir partili “Üyelerin önü kapatılıyorsa ne olacak? Siz üyeye saygı duyuyor musunuz ki üyeden saygı bekliyorsunuz. Çerkezköy’deki 3 bin üyenin durumu ne olacak?” diye sitem etti. Üyelere saygı duyduklarını söyleyen Çetin, “Genel Merkezimiz kongre sürecini durdurdu. Yeniden kongre takvimi açıklandığında orada da kongremiz yapılacak. Hiç merak etmeyin. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde istediğimiz sonuçları alamadık. Biz bu davadan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye cevap verdi.
 KİMSE, KENDİNİ CHP’NİN ÜSTÜNDE GÖRMESİN
Kapaklı’da hizmet etmenin zor olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Çünkü Kapaklı uzun yıllar köy statüsündeydi. Bizim avantajımız ise Kapaklı’nın geçmişini iyi bilen bir Belediye Başkanı ile çalışıyoruz. Biz ne yaparsak yapalım, tüm sözlerimizi yerine getireceğiz. Elde edilecek başarı ne Kadir Albayrak’ın ne de İrfan Mandalı’nın olacaktır. Başarı CHP’nindir. Kimse, kendini CHP’nin üstünde görmesin” dedi. 1 Kasım seçimlerinde istenilen sonuçları alamadıklarını kaydeden Albayrak, “Hedefimiz 2019 seçimleri. 2019’da da 12-0, genel seçimlerde de 7-0 hedefini koymalıyız. Bunun için birlikte programlı çalışmalıyız” diye konuştu.
TEKİRDAĞ’DA 3’ÜNCÜ İLÇE KONGRESİ
Kapaklı için tarihi bir gün olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Kongre süreci genel seçimler nedeniyle iki kez ertelendi. Tekirdağ olarak Muratlı ve Saray’ın ardından 3. ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kapaklı Tekirdağ’ın 4. büyük ilçesi. Yerel seçim sürecinde önemli bir başarıya imza attı Kapaklı. Nasıl ki Tekirdağ’da yerel seçimlerde 12-0 yapmamızda Kapaklı ve Çerkezköy’ün büyük payı varsa, genel seçimlerde de 4-5 milletvekili çıkaramamızda da Çerkezköy ve Kapaklı’nın payı vardır. Ortada 9 bin gibi bir oy farkı var. Bunun nedenlerini doğru bir şekilde belirlememiz gerekmektedir” dedi.
DELEGELERİMİZİ SEÇEMİYORUZ
Hataları doğru bir şekilde tespit edip çözüme kavuşturmak gerektiğine işaret eden Köprülü, “Bunu yapacak olan da CHP’nin delegesidir. Tüm delegelerin omuzlarında bu ülkenin sorumluluğu var. Çevremizdekilere ‘delege oldum’ diye hava atacağımız bir konu değil delege olmak. CHP’de delege olmak bir sorumluluktur. Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy İlçe kongre süreçlerinin durdurulmasına anlam veremiyorum. Tekirdağ kongrelerinin sakatlanmış bir şekilde yürüdüğünü görüyoruz. Tekirdağ’ın bugün 600 il delegesi var. Ancak Süleymanpaşa’da, Çorlu’da ve Çerkezköy’de ilçe kongresi yapamıyoruz. Kongre yapılamamasının sonucunda da İl kongresine giderken Çorlu için 162, Süleymanpaşa için 125, Çerkezköy için 56 İl delegesini seçemiyoruz” dedi.
 BIRAKIN TEKİRDAĞ’I TEKİRDAĞ’DA YAŞAYANLAR YÖNETSİN
3 ilçedeki delege seçimlerinin Genel Merkez tarafından durdurulduğunu söyleyen Köprülü, “Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzasıyla 3 ilçedeki kongre süreci durdu. Bir belediye başkan adayıyla ile ilçe başkanı yerel seçim sürecinde belediye meclis listesi yaparken tartışabilir mi? Tartışabilir. Anlaşamayabilir mi? Anlaşamayabilir. Peki Genel Merkez ‘Hayır siz ikiniz anlaşamıyorsunuz, o zaman biz seçime belediye meclis adaysız gireceğiz’ diyebilir mi? Diyemez. Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bırakın Tekirdağ’ı Tekirdağ’da yaşayanlar yönetsin. Başkaları Tekirdağ’a müdahale edip Tekirdağ’a artık zarar vermesin. İlçelerde 400 delegenin seçilmesine engel oldunuz. Toplamda 343 il delegesi seçilmesi gerekiyordu. Yaklaşık 3 bin ön seçim delegesi seçilmesine engel oldunuz. Üyenin hukuku böyle mi korunuyor? Bir an önce buradan çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
YAZDIĞINIZ YAZININ ALTINDA EZİLİRSİNİZ
Köprülü konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlçelerle ilgili karar alınıp delege seçimlerine hile karıştırılmış deniliyorsa, bu iddianın arkasında duracaksınız. Daha o dakika o ilçeleri görevden alacaksınız. Eğer görevden almıyorsanız yazdığınız yazının altında ezilirsiniz. Hayat devam ediyor. Mücadelemizi sürdüreceğiz. CHP’nin iktidarı tek hedefimizdir.”
AKP OYLARINI 5 AYDA NASIL 5 MİLYON ARTIRDI?
1 Kasım seçimleri sonrasında partililerde bir umutsuzluk gördüğünü kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Artık ne yapabileceğimizi konuşmalıyız. Yeni bir sayfa açmalıyız. Önceki gün, tutuklanarak cezaevine giren Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ü ziyaret ettim. Bir haber nedeniyle tutuklandılar. İşte Türkiye’nin geldiği nokta bu. CHP’li demek mücadele etmek, umutsuzluğa kapılmamak demektir. 7 Haziran seçimleri sonrasında daha güçlü mücadele edebilecektik. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her şeye hayır diyen siyaseti buna engel oldu. 7 Hazira’dan bugüne AKP oylarını 5 ayda nasıl 5 milyon artırdı? İnsanlar şiddetin daha da artacağından, bombaların patlamasından, ekonominin daha da kötüye gidecek olmasından korktu” dedi.
 ÇOK UTANIYORUM
Yüceer, “Biz CHP’nin neferleriyiz. Bazı seçilmişlerimiz seçildikten sonra bütün nimeti, nuru kendinde sanıyor. Bütün kerameti kendinde sayıp gidip bağımsız aday olup hangi sonuçları aldıklarını da gayet biliyoruz. Kimse CHP’den daha büyük değil” dedi. 3 ilçedeki kongre sürecinin durdurulmasına da değinen Yüceer, “Açıkçası çok utanıyorum. Bizim demokrasiye inancımız, partimize olan sevgimiz sorgulanmaz. Gelinen noktada 3 ilçe kongresini yapamıyor. Neden? Bunun üç ayağı İlçe Örgütü, İl Başkanlığı ve Genel Merkez’dir. Ortada da bir tüzük bulunuyor. Bu işin sorumluları muhakkak ki bulunup, vebalini ödemek zorundadırlar. Bu noktada bunu yapamazsak bizim de adımız şaibeli olur” dedi.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk Olağan Kongresi’nde başkanlığa mevcut ilçe Başkanı Kenan Seçkin seçildi. Seçkin’in başkanlığında oluşan yeni yönetimde ise şu isimler yer aldı: “Can Akay, Arzu Aydoğan Duran, Şayka Çalışkan, Nalan Çolak, Ersin Değirmenci, Ender Dubaz, Cengiz Gezer, Metin Kantarkıran, Arif Karlı, Metin Kurt, Seyfi Özgerçek, Hakan Uzun ve Muzaffer Yıldıran.”
Haber / Ahmet KARDEŞ