Tekirdağ'da çiftçilere önemli destek

Tekirdağ'da 'Odun dışı orman ürünlerini geliştirme' projesi uygulamasına başlanıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca hazırlanan ve Malkara, Şar

GÜNDEM 29.11.2015 18:37:00 0
Tekirdağ

Kırsal kesimde yaşayan tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin gelir kalemlerini çeşitlendirmek amacıyla hazırlanan proje ile, iklim toprak ve topografik yapıya uygun olan mahallerde alternatif olarak nane, kekik, kantaron, lavanta, adaçayı ve benzeri bitkilerin yetiştirilmesi öngörülen proje umut doğurdu. İç ve dış pazarlarda hayli talebi artan bu tür bitkilerin bir alandan net getirisi de halen yaygın olarak üretilmekte olan tarla ürünlerinden hayli fazla olduğu belirtiliyor. Üstelik pazar ve pazarlama sıkıntıları da bulunmuyor.

70 DEKAR ADA ÇAYI EKİMİ YAPILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Proje sahası kırsal mahallelerimizde yapılan uzun süreli saha çalışmaları sonucu hazırlanan bu projenin ilk dilimi olan 2015 yılında toplam 70 dekar adaçayı ekimi yaptırılacaktır. Söz konusu alanda ihtiyaç duyulan iki binin üzerindeki adaçayı fideleri Büyükşehir Belediyemizce Yalova Atatürk Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup yetiştiricilerimize karşılıksız olarak dağıtılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ÜRETİM ALANI GENİŞLEYECEK

Kırsal kesimde yaşayan insanların yol, su gibi her türden ihtiyaçlarının karşılanması yanında Tekirdağ’ın tarımsal üretim potansiyelinin de doğru bir şekilde yönlendirilip artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’ın verdiği bilgilere göre proje sahası mahallelerde konuya ilişkin gece eğitimleri sürdürülecek ve önümüzdeki yıllarda bu kapsamda bir yandan üretilecek ürün çeşidi artacak bir yandan da bunların ekildiği saha daha da genişleyecek.

Marmara Haber