Yalnız değilsin Bayırbucak!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'nin durumuna sessiz kalmadı. Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu ve V

GÜNDEM 29.11.2015 18:14:00 0
Yalnız değilsin Bayırbucak!

Yardım kampanyasına yoğun ilgi gösteren Çerkezköy halkı, Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerine “Yalnız değilsiniz” mesajını yolladı.
YARDIMLAR BİZZAT TESLİM EDİLECEK
Rusya ve İran ile Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine Çerkezköy'de yaşayanlar yardım etmek için seferber oldu. Kimi un, kimi yağ, kimi çorap, kimisi de makarna ve giysileri kucaklayıp getirdiği çadırdaki görevlilere teslim etti.

Yardımlar 4 Aralık Cuma gününe kadar her gün sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Belediye Meydanındaki çadırda kabul edilecek. Tertip komitesi, bir hafta sürecek olan kampanya sonrası toplanacak yardım malzemelerinin TIR’lara yüklenerek Suriye’deki Türkmen yetkililerine bizzat teslim edileceğini belirttiler.
MİLLİ DAVAYA MİLLİ YARDIM
Cuma günü, Cuma namazını müteakip Osmanlı Camii karşısında, Belediye Meydanında kurulan ve “Ne Amerika ne Rusya ne de Çin! Her şey Bayır bucak için!”, “Milli Davaya Milli Yardım” afişleri ile donatılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım çadırına ilk dakikadan itibaren yardım yağmaya başladı. Kimi bütçesine göre bin liralık, kimisi iki bin liralık, kimi on liralık gıda ve giyim yardımında bulunurken, kimi cebindeki son 4 lirayı verdi, kimisi de üzerindeki kazağı ya da montu çıkarıp Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerine yolladı.

HERŞEY TÜRKLER İÇİN, HER ŞEY İNSANLIK İÇİN
Yardım kampanyası hakkına bilgi veren Gazeteci Şaban Kardeş, “Bizler Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelerek Çerkezköy’de yaşayan insanlarız. Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalamazdık. Erbay ve Vedat kardeşimizle başlattığımız yardım kampanyasına, Çerkezköy Adliyesi çalışanları da ciddi manada lojistik destek verdi. Cuma günü Cuma namazını müteakip başlattığımız yardım kampanyasına Çerkezköy halkı yardım akıttı. Cebinde parası olmayan insanlar, üzerindeki kazağı, montu çıkarıp çadıra bırakabiliyor. Biz Suriye’deki, Kerkük’teki, dünyanın herhangi bir yerindeki Türklere yapılacak olan zulme, zalimlere karşı, şu an belki maddi yardımlarla, ama gerekirse canımızla kanımızla kardeşlerimizin yanında yer alacağız.

Buraya çocukları ile gelip, yardım paketlerini ulaştıran tüm Çerkezköy halkına ve duyarlı Türk insanına teşekkür ediyoruz. Topladığımız yardımlar Cuma günü Cuma namazı sonrası TIR’lara yüklenip Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak. İnşallah Devletimiz de bize çeşitli kolaylıkları sağlayacaktır. Her şey Türkler için, her şey insanlık için” ifadelerini kullandı.
BAYIRBUCAK YALNIZ DEĞİLSİN
Çadıra gelip yardımda bulunan vatandaşlar ise “Allah yardımcıları olsun. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin” derken, bir başka yardım sever vatandaş ise “Tüm Çerkezköy halkına teşekkür ediyoruz. Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakmadılar.

Herkesten Allah razı olsun. Bayırbucak yalnız değilsin.” Dedi. Bir başka vatandaş da “Bayırbucak’taki kardeşlerimize halk olarak canı gönülden yardım etmek istiyoruz. Onlar hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmesinler. Biz her zaman onların yanındayız” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ