93'ncü yıl coşkusu

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı coşkuyla kutlandı.Edirne Belediyesi tarafından 25 Kasım Kurtuluş Bayramı nedeniyle düzenlenen törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmas

GÜNDEM 26.11.2015 14:32:00 0
93

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan korteje en önde eşlik ederek, halkı selamladılar. Törenler ardından 25 Kasım Stadyumuna devam etti.
burada yaptığı konuşmada Serhad şehri Edirne’nin kurtuluşunun 93. yılının kutlandığını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu büyük bayramı bizlere armağan eden şehitlerimiz, gazilerimiz; Büyük Önderimiz, kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kutlanmaktadır. Hepsini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Edirne’nin 1361’de Osmanlı İmparatorluğu tarafından ebedi Türk Yurdu haline getirildiğini, ancak şehrin tarihi boyunca birçok savaşlara, işgallere, yıkımlara sahne olduğunu dile getiren Gürkan, “Avrupa ve Anadolu arasında bir geçiş köprüsü olan şehrimiz jeopolitik özelliği nedeniyle sadece Türkiye’nin, Türklerin değil, birçok milletin gözdesi bir şehir haline gelmiştir. 1361’deki fetihten sonra ilki 1829 da, ikincisi 93 harbinde, üçüncüsü 1912-1913 Balkan Savaşı’nda ve son olarak da 25 Temmuz 1920’de çeşitli işgallere uğrayan Edirne, Mudanya Ateşkes Mütarekesiyle Kurtuluş Savaşını kazanan ordumuzun ve milletimizin sayesinde 25 Kasım 1922’de bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak ilan edilmiştir.
Gürkan’ın konuşmasının ardından törenler geçit töreni, Edirne Belediye Bandosu ile Edirne Valiliği Mehteran Takımının gösterileriyle son buldu.

EDİRNE’NİN KURTULUŞU RESİMLERLE ANLATILDI
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra Devecihan Kültür Merkezi’nde ‘Edirne’nin Kurtuluşu’ isimli resim sergisinin açılışını yaptı.
Ayfer Uz, Banu Bulduk, Büşra Sargın, Cansu Akyol, Deniz Gökduman, Deniz Bayal, Ece Uğur, Eren Demir, Erkan şahin, Fatih Kurtçu, Fergana Kocadoru, Güray Uygun, Işıl Çelik, Kerem İşcanoğlu, Mahpeyker Yönsel, Muberra Ulucalı, Özkan Köse, Salih Erdem, Seza Soyluçiçek, Şema Yılmaz, Taha Elgün, Tuğba Demir, Uğur Pekcan, Zerrin Pehlivan’ın resimlerinin yer aldığı sergiye katılım yoğun oldu.
Edirne’nin kurtuluşunu anlatan resim sergisini büyük bir beğeni ile izleyen Gürkan, tüm Edirne halkını 25 Kasım- 6 Aralık 2015 tarihleri arasında açık olan resim sergisine davet etti.