Kubilay, "Çocuklarımızın geleceği bizim için önemli"

Çerkezköy'de de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan beraberinde okul müdürleri ve bir grup öğretmenle birlikte Cumhuriyet Mey

GÜNDEM 24.11.2015 17:35:00 0
Kubilay,

Ardından kutlamalar, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda devam etti. Buradaki programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nemci Akman, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, okul müdürleri,öğretmenler,siyasi parti ve ivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER OLMALIYIZ
Günün anlam ve önemimi belirten  konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan, “Muasır medeniyetlerin mihmandarı olma şuuru ile yetişecek nesillerin  sorumluluğunda kim var dendiğinde ardına bakmadan ben varım diyerek çalışan öğretmenler olmalıyız."dedi.
 24 KASIM ATATÜRK’ÜN BAŞÖĞRETMENLİĞİNE KABULÜ
Erdoğan’dan sonra konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “24 Kasım Atatürk’ünde Başöğretmenliğinin kabul edildiği tarih olması dolayısıyla bugün öğretmenlerimiz için önemli bir gündür. Muasır medeniyetler hedefine ulaşmamız için 2023 hedefimize bu doğrultuda öğretmenlerimizle ulaşacağımızı ümit ediyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN DAHA ÖNEMLİ KONU OLAMAZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitim camiası için 24 Kasım'ın çok önemli ve anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Çağdaş yenilikçi olarak çocuklarımızı yarınlara hazırlayan öğretmenlerimiz ülke kalkınmasında da önemli bir görev yapmaktadırlar. Çocuklarımızın geleceğinden daha önemli konu olamaz.Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
BİZLERİ BU GÜNLERE GETİREN ÖĞRETMENLERDİR
Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, “Atatürk’ün kurduğu çağdaş demokratik Türkiye’nin bu günlere gelmesinde,bizleri bu günlere getiren yetiştiren öğretmenlerimizdir.geleceklerimizi onlara emanet ediyoruz.tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.” diye konuştu.
BİZLERİ GELECEĞE HAZIRLAYAN ÖĞRETMENLERDİR
Programda son konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Akay, “Atatürk ilke ve devrimleri ışığında bizleri geleceğe hazırlayan ve bizleri çağdaş medeniyetler düzeyine çıkarmada büyük rol oynayan öğretmenlerimizdir.Onlar çok kutsal bir görev yapmaktadır.Öğretmenlerimize ne kadar saygı duysak azdır."dedi.
Konuşmaların ardından başarılı okul müdürlerine başarı plaketlerini Kaymakam Metin Kubilay tarafından verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında derece alan öğrencilere ödüllerini Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım verdi. Ardından  mesleğe yeni başlayan  ve asaletleri gelen öğretmen yemin etti.
Haber/Seyit SÜREN