Bayırbucak'ta savaşan 3 Türk'ten biri

Erzincanlı olan ve 18 yıldır Çerkezköy'de yaşayan AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı 27 yaşındaki Emrah Çelik, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Bayırbucak Türkmenlerin bulun

GÜNDEM 24.11.2015 17:27:00 0
Bayırbucak

Çelik, 7 aydır bu bölgede yaşananları ve tanık olduğu anları Marmara Haber Gazetesi'ne anlattı.

Kendisi gibi iki Türk'ün de burada savaştığını belirten Çelik, "İnancımız İslam için ve soydaşlarımız Türkmenler için bölgede bulunmayı ve davalarına destek olmayı tamamen şahsım istemiştir. Orada bulunmaktan ilk günkü gibi onur duyuyorum. Çok zor şartlar altında, imkansızlıklara rağmen Türken Dağımızı ve bölgemizi çok güçlü devletlere karşı özellikle Rusya ve İran'ın desteğini arkasına alan Esed'e, IŞİD ve PYD'ye karşı savunuyoruz."dedi. 

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emrah Çelik, Türkmen Dağı'ndaki Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere karşı yapılan saldırılarda Türkmenlerin yanında olmak için geçtiğimiz 10 Haziran'da Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni'ne katıldı. Burada Çelik, Türkmen askerler ve kendisi gibi gönüllü olarak tümene katılan 2 Türk ile birlikte yapılan saldırılara cephede karşılık veriyor. Yaklaşık 7 aydır burada Esed güçleri ve ona destek verenlere karşı savaşan Çelik, "Bugüne kadar şehitler verdik. Şehitlerimizin içinde  5 Türk şehidimizde vardı."dedi.

 

TÜRKMEN DAĞI TÜRKİYE'NİN İKİNCİ ÇANAKKALE'SİDİR."DEDİ.
Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan ve Türkiye'ye sadece 1 kilometre uzaklıkta olan Bayırbucak bölgesinde şiddetli çatışmalar sürüyor. Dün Türkiye tarafından bir Rus savaş uçağının düşürülmesiyle tekrar gündeme gelen Bayırbucak'ta Türkmenlerin çilesi de sürüyor. 
Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni'ne katılarak savaşan Emrah Çelik, yaşadıklarını Marmara Haber Gazetesi'ne anlattı.  Çelik, "İnancımız İslam için ve soydaşlarımız Türkmenler için bölgede bulunmayı ve davalarına destek olmayı tamamen şahsım istemiştir. Orada da bulunmaktan ilk günkü gibi onur duyuyorum. Çok zor şartlar altında imkansızlıklara rağmen Türkmen Dağını ve bölgemizi çok güçlü devletlere karşı özellikle Rusya ve İran desteğini arkasına alan Esed'e, IŞİD ve PYD'ye karşı savunuyoruz. Özelikle son 1 aydır Türken Dağı'na 3 cepheden birden saldıran Esed güçleriyle çok yoğun ve sıcak bir çatışma halindeyiz. Bu süreç boyunca çok Esed askeri öldürülmüştür.

Birliğimizde şehit ve yaralılar olmuştur. Ancak tüm ağır silahlarına ve devletleri arkasına almasına rağmen Esed güçleri Türkmen Dağı'na güçlü gelememiştir ve kaybetmiştir. Mücadelemiz Allah'ın bizleri tutmasıyla kafir devletlere karşı tüm iman ve inancımızla devam ediyor. Türkmen Dağı Türkiye'nin ikinci Çanakkale'sidir."dedi.
TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA OLMUŞTUR
Çelik, "Türkmen Dağı hem Müslüman hem Türk ırkına ait olması sebebiyle tüm düşman devletlerin hakim olmak istediği bölgedir. Türkiye devleti her zaman yanımızda olmuştur ve bizi ayakta tutan da Türk halkının dualarıdır. Kanımız aksa da zafer İslam'dır."dedi.

ÜÇ TÜRK'ÜZ
Gece gündüz nöbet tuttuklarını belirten Emrah Çelik, "Gece ve gündüz nöbet sistemi ile bölgemizi koruyoruz. Biz bu bölgede 3 Türk olarak bulunmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Türkmen kardeşlerimizin bu davasında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz. Genellikle konserve türü yemekler yiyoruz. Çadır ve mevzilerde sabahlıyoruz ve yeri geldiğinde mevzilerde uyuyoruz. Her şeye rağmen tüm zor şartlara rağmen Türkmen dağı düşmeyecek ve zafer Allah'ın izniyle Türkmenlerin olacaktır. Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni olarak bize gelen yardımların yerel halka dağıtıyoruz. Bu nedenle bazen bizde gıda ve su sıkıntısı yaşıyoruz. Önceliğimiz halkımızın huzur ve rahatıdır. Bizler hiçbir şey yemeden içmeden bile cihad meydanında cenk etmeye hazır inanmış mücahitleriz."dedi.

UÇAK BİZİM BULUNDUĞUMUZ YERE DÜŞTÜ
Dün düşen Rus uçağının bulundukları bölgeye düştüğünü belirten Emrah Çelik, "Sınırımıza 100 metre kadar yaklaşan Rus uçağı  Türkiye tarafından düşürülmüştür. Aradan 10 dakika geçmeden 2 Rus helikopteri askerlerini almak için bölgeye yaklaşmıştır. Ancak Türkmen mücahitler Rus askerlerini daha önce ellerine geçirmiştir. Uçağın düşürüldüğü yer Suriye sınırı Avcabayır köyüdür."diye konuştu.