53 öğretmen yemin etti

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda mesleğe yeni katılan ve adaylıkları kalkan 53 öğretmen için de yemin töre

GÜNDEM 24.11.2015 15:18:00 0
53 öğretmen yemin etti

Kapaklı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, dün saat 10.00’da Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından kutlama programı, saat 11.00’da İbni Sina İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti. Kutlama programına İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fehat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

BİZLER EĞİTİM NEFERLERİYİZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İbni Sina İlkokulu öğretmenlerinden Aydın Bayram’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, program İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşması ile devam etti. Öğretmenlerin, toplumu yoğuran ve şekillendiren neferler olduğunu söyleyen Nalbant, “Bizler, gönül erleri, eğitim neferleriyiz. Yetişecek nesiller, bizlerin eserleri olacaktır. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu şerefli görev bizlere verildi” dedi.

BİZE KİMSE YAN BAKAMAZ
Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde eğitim neferi olduğuna dikkat çeken Tahsin Nalbant, “En büyük bütçe eğitime ayrılmaktadır. Bu nedenle bizler eğitim neferleri olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Dünyada bütün milletler bizi yok etmek için seferber oldular. Öğrencilerimize, bizim milli unsurlarımıza düşman olanlarla mücadele etmeyi öğretmeliyiz. Bu da ancak eğitimle olur. Eğer köklerimizi kurutursak, bir müddet sonra gövde kurur, yapraklar yeşermez ve meyveler yetişmez olur. Özümüze dönmek, köklü bir eğitim yapmak durumundayız. Bu şekilde bir nesil yetiştirirsek bize kimse yan bakamaz” ifadelerini kullandı.

BİLGİNİN ÖNEMİNİ KAVRAMAK ZORUNDAYIZ
Programda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Büyük önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Bugünün çağdaş eğitiminde, bildiklerimizi tekrar eden eğitim öğretim anlayışının yerine, bilgiyi kökleriyle kavrayan, öğrenmeyi öğrenen, düşünmeyi, bağımsız karar verebilmeyi ve bilgiyi üretim süreçlerine aktarmayı öğreten bir eğitim metodu uygulanmaktadır” diye konuştu.

MUALLİM, İLİM SAHİBİ DEMEKTİR
Öğretmen kelimesinin 100 yıl önceki kullanımının muallim, öğrenci kelimesinin ise 100 önceki kullanımının talebe olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “Muallim, ilim sahibi demektir. Biz, öğretmenlerimizin ilim, irfan sahibi olmalarını istiyoruz. Talebe de talep eden anlamına gelmektedir. Biz, öğrencilerimizin de ilim, irfan talep eden olmalarını temenni ediyoruz. Böylece onların birer marif kişi olmalarını istiyoruz” dedi.
ÖĞRETMENLERİMİZİ GÖRÜNCE GÖZLERİM PARLIYOR
Öğretmenleri çok sevdiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Sizler olmasanız, geleceğe ümitle bakamayız. Ben de öğretmen lisesi mezunuyum. Öğretmenlerimizi görünce gözlerim parlıyor. İlçemizin, ülkemizin kalkınmasında öğretmenlerimize çok ihtiyaç var. Gençlerimizi sevgi ve ilimle yetiştireceğinizden şüphem yok” dedi ve tüm öğretmenlerin gününü kutladı.


ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Program, ilçe genelinde yapılan şiir yarışmasında 1’inci olan Karaağaç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Senem Topatay ile kompozisyon yarışması 1’incisi OSB MTA Lisesi öğrencisi Göktuğ Öcalan’ın eserlerini okumaları ile devam etti. Programda daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. İbni Sina İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro ve halkoyunları gösterilerinin ardından program, adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ