Ailesi Akay'dan şikayetçi

Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti. Öğrenciler, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirli

GÜNDEM 23.11.2015 18:17:00 0
Ailesi Akay

Akay, özel yaşantısı ve  çalışmalarıyla ilgili öğrencilere açıklamalarda bulundu. Akay,'Boş zamanınız oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?' sorusuna "Mümkün olduğunca boş zamanlarımda aileme zaman ayırıyorum, onlarla beraber oluyorum. Zaman konusunda onlar da şikayetçi ama yapacak fazla bir şeyimiz yok” diye cevapladı. Proje kapsamında, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, "İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çerkezköy’e göç ile gelmiş ailelerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde 12-17 yaş aralığındaki çocukların kendilerine rol model olarak alabilecekleri kişilerle seçilen çocukları tanıştırmak için okullardan seçilen ve hedef grubunda belirtilen özellikleri taşıyan 100 öğrencinin 5’erli veya 10’lı gruplara ayrılarak toplamda 20 ziyaret gerçekleştireceğiz.Bu ziyaretlerde başarılarıyla çocuklara örnek olabilecek olan il ve ilçemizin önde gelen resmi kurum yetkilileri ve önde gelen iş adamları ile buluşacağız. Ziyaretlerde öğrencilerimiz merak ettikleri konularda sorular soracaklar. Merak ettikleri, başarıya giden yolda nelerin yaşandığını öğrenmeye çalışacaklar. Bugün de Belediye Başkanımızı bu amaç doğrultusunda ziyaret ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN OLDUĞUNUZ İÇİN MUTLU MUSUNUZ?

Ardından öğrenciler Akay'a merak ettikleri soruları sordular. Belediye Başkanı olduğunuz için mutlu musunuz? sorusuna Akay, “Mutluyuz ve bu görevi severek yapıyoruz” diye cevaplayan Akay, “Biz bu görevi Çerkezköy halkından talep ettik ve onlar da sağ olsunlar bize bu görevi layık gördüler. Omuzlarımıza bu zor görevi yüklediler. Bu zorlu görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Görevimizi zorluğuna rağmen severek yapıyoruz ve mutluyuz” dedi.
KENTPARK NE ZAMAN YAPILACAK?
Bir öğrencinin “Kentpark ne zaman yapılacak?” sorusuna Akay, Şubat ayının sonunda Kültür Merkezi’nin ihalesinin yapılacağını, yanına yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapılacağını belirterek, “Kentpark çalışmalarımız bu projeler ile başlıyor. İnşallah 2017 yazında yeni konserlerimizi yapacağımız Kentpark Projesi içerisinde gerçekleştireceğiz” diye cevapladı.
BOŞ ZAMANLARIMI AİLEMLE GEÇİRİYORUM
'Boş zamanınız oluyor mu? Oluyorsa neler yapıyorsunuz?' sorusuna da cevap veren Akay, "Nadir de olsa boş zamanlarım oluyor. Boş zamanlarında 8 yaşındaki oğlum ve 1.5 yaşındaki kızım ile zaman geçirmeye özen gösteriyorum. Mümkün olduğunca boş zamanlarımda aileme zaman ayırıyorum, onlarla beraber oluyorum. Zaman konusunda onlar da şikayetçi ama yapacak fazla bir şeyimiz yok” dedi.
NORMAL TRENDEN DE OLDUK
'Hızlı Tren ne aşamada?'  yönündeki soruya Akay, "Hızlı terin Çerkezköy Belediyesi’nin değil Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi. Ama henüz ortada somut bir şey yok. Hızlı treni beklerken normal trenden de olduk. O da artık çalışmıyor” dedi.