Bir çivi dahi çakılmadı

Çerkezköy'de modern bir stadın ihtiyaç haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Stadın projesi de bütçesi de hazır. Geçlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, daha önce stat y

GÜNDEM 23.11.2015 15:40:00 0
Bir çivi dahi çakılmadı

Çerkezköy’de Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki mevcut Kapalı Spor Salonu’nun arka tarafında yaklaşık 20 dönümlük alanın, stat yapımı için Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz bu alanı kendilerine tahsis ettikten sonra, burada bir Gençlik Merkezi projesinin yapımına başladılar. Fakat aradan 1,5 yıl geçti. Temel atıldıktan sonra inşaat çalışmaları durdu. Aylardır tek bir çivi dahi çakılmadı” dedi.

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Eğer stat yapacaksanız elinizi çabuk tutun dedik. Çünkü modern bir şehir stadı Çerkezköy için bir ihtiyaç haline geldi. İnsanlar, futbol müsabakalarını izlemek için Kapaklı’ya gitmek zorunda kalıyor. Altında aracı olmayanlar gidemiyor. Bunun için bir an evvel ilçeye bir stat kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.
2016 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Başkan Vahap Akay, “Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine şunu da söyledik. Eğer siz bu stadı yapamayacaksanız, size tahsis ettiğimiz 20 dönümlük alanı bize geri verin. Bizim statla ilgili projemiz hazır. Büyükşehir Belediyesi bu proje için bütçe de ayırdı.

Proje, Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yatırım programına da alındı. Tek engel, alanın Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nde olmasıdır” ifadelerini kullandı.
KUTLAMALAR DA STAT’TA YAPILABİLİR
Şehir Stadı’nın yalnızca futbol müsabakaları için gerekli olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi özel günleri de yapılacak şehir stadında kutlayabiliriz. Bunun için gerekli adımların bir an evvel atılması şarttır” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ