Gümilcine'de fuara Trakya'dan yoğun ilgi

Edirne, Kırklareli, Keşan, Uzunköprü ve Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odaları. çok sayıda soydaşın yaşadığı Gümülcine Sanayi Bölgesi fuar alanındaki 'Doğu Makedonya Trakya 2015 Ticaret ve Sanay

GÜNDEM 23.11.2015 10:09:00 0
Gümilcine

Fuarın açılışına Türkiye’den Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra, Edirne, Kırklareli, Keşan, Uzunköprü ve Lüleburgaz’dan gelen Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı Maria Çaruha, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Metios, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş, Davut Ocak, İrfan Çetin, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis Sabık Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman’ın yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

Fuarı değerlendiren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı olarak, Türkiye ve Yunanistan arasında ticaret, sanayi ve diğer alanlarda işbirliğini geliştirmek üzere buna benzer çalışmaları yaptıklarını söyledi. Şahin, “Gümülcine’deki oda yöneticileriyle görüştük. Bizlere son zamanlarda bu fuara ilginin azaldığını ve bunu yeniden canlandırmak istediklerini ilettiler. Bizler de Türk işadamları eşliğinde, Yunanlı işadamlarıyla birlikte ticari ilişkilerimizi arttırmak adına bu fuara tüm Trakya bölgesi olarak katılma kararı aldık. Trakya Kalkınma Ajansı bu fuarda 100 metre kare bir yer kiraladı. Bunun içinde Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Uzunköprü, Lüleburgaz ve Keşan’dan olmak üzere, Türk firmalarına ait stantlar yer alıyor. Bu şekilde iki bölge ve firmalar arasında ticari, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesini hedefliyoruz.” dedi.
Türk ve Yunanlı yetkililerin fuara oldukça ilgi gösterdiğini belirten Şahin, “Ümit ediyorum ki, uzun vadede bu fuar ve benzeri faaliyetler her iki ülkenin bölge ekonomilerine ciddi katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.