Bu kez öğretmenler yarıştı

Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tekirdağ'da görev yapan öğretmenler arasında satranç turnuvası düzenledi. Başakşehir Kolejiâ€?

SPOR 23.11.2015 09:51:00 0
Bu kez öğretmenler yarıştı

Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı Temsilciliği işbirliğinde organize edilen turnuvaya Tekirdağ İlimizde görev yapan 18 sporcu öğretmen katıldı. Kapaklı Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda TSF Kapaklı Temsilcisi olan Murat Bekdaş, turnuva öncesi yaptığı açıklamada amaçlarının Kapaklı’da satranç sporunu daha ileriye taşımak olduğunu belirtti. Bekdaş, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dilerken, turnuvaya sponsor olan Başakşehir Koleji yönetimine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

SATRANÇ BİR STRATEJİ GELİŞTİRME SPORUDUR

TSF Kapaklı Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna her zaman destek vereceklerini kaydeden Murat Bekdaş, “Satranç,  4 bin yıldan bu yana oynanıyor. Kuralları 500 yıldır değişmedi. Satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporudur. İnsana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz” dedi.

İŞLER HER AN TERSİNE DÖNEBİLİR

Bekdaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır. Satrançta her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlüdür. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmektir.”

ÖĞRETMENLİK VİCDAN VE SPORTMENLİK GEREKTİRİR

Öğretmenlik mesleğinin, vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında geldiğine dikkat çeken Murat Bekdaş, “Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin satranca katkıda bulunan öğretmen ve protokolümüze turnuvaya katılan sporcu öğretmenlerimizeteşekkür ederim” dedi. Turnuvada ilk üçe giren sporcular bayan ve erkek kategorisinde plaket ile ödüllendirildi. Turnuvanın Başhakemliğini ise İlyas Saldıran, Murat Bekdaş ve Mehmet Şah üstlendi.

KAPAKLI HALKI HER ŞEYİN DAHA İYİSİNE LAYIKTIR

Murat Bekdaş’ın konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant açılış karşılaşmasında karşı karşıya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın rahat kazandığı karşılaşma sonrası konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Öncelikle turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Başakşehir Koleji olmak üzere her kese teşekkür ederim. Kapaklı’da yıllardır özel okula ihtiyaç vardı. Başakşehir Koleji de bu ihtiyaca cevap verdi. Yeterli mi? Elbette değil. Kapaklı halkı her şeyin daha iyisine layıktır” dedi.

ÇOK ÜZGÜNÜZ

Başkan Mandalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz 1,5 yaşında bir ilçeyiz. Yeni yeni emekliyoruz. Artık tay tay yürümeye başlamamız gerekiyor. Bu da yerel yönetim ile Devlet erkanının takım oyunu şeklinde çalışması ile mümkün olacaktır. Fakat bizim Büyükşehir Belediye Başkanını da işin içine dahil etmemiz gerekmektedir. Çünkü ilçemizde yapılabilecek yatırımların yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Biz eskiden destek isteyen okullarımızın taleplerini geri çevirmezdik. Fakat artık bize gelen parayla ancak maaşları ödeyebiliyoruz.Sizlerin taleplerini geri çevirmek zorunda kaldığımız için de çok üzgünüz.”

HAK EDEN KAZANSIN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve sporculara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “İmkanları ölçüsünde eğitime destek veren Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya da teşekkür ederim. Kazanmak güzeldir. Fakat hak ederek kazanmak en güzelidir. İnşallah bu turnuvayı da hak eden kazanır” ifadelerini kullandı.

İŞTE TURNUVAYA KATILAN SPORCULAR

Recep Tutar, Adem Akmaden, Şerih Avcı, M.Emin Esen (Kapaklı Gazi İlkokulu), Şafiye Mutlu, Kayahan Demir (Tekirdağ Mestek Teknik Anadolu Meslek Lisesi),   Aydın Ayan (İbni Sina İlkokulu), Yiğit Taşkın (Karaağaç İlkokulu), Gülhane Aslan (Çerkezköy Mevlana Ortaokulu), Murat Tandoğdu (Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu), Okan Hazar, Gökhan Çelik, Ünal Cesur     (Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu), Savaş Çoşkun, Ahmet Çakıcı (Kapaklı Başakşehir Koleji), Mustafa Ceylan (Karaağaç İlkokulu), Havran Kaya Sökmen (Pınarça İlköğretim Okulu), Cevdet İmer (Serkan Müjgan Karagöz Özel Eğitim Merkezi), Sadiye Çiçek (Kapaklı Gazi İlkokulu) ve Emine Selmaoğu (Karaağaç İlkokulu)

Haber / Ahmet KARDEŞ