Muhtarları ziyaret etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap'ı makamında ziyaret ettikten sonra birlikte ilçedeki mahalle muhtarlarını ziyarete etti.

GÜNDEM 20.11.2015 17:49:00 0
Muhtarları ziyaret etti

İlk Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün'ü ziyaret eden Albayrak, Akgün'den mahallenin sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Muhtar Tahsin Akgün, Albayrak’tan mahallenin Çevre yoluna bakan kımsına alt ve üst geçitk istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise gerekli  tespit  ve tetkikler yapıldıktan sonra yapılabileceğini söyledi. Çerkezköy Başkanı Vhap Akay ise, bu mahalleden Çevre Yolu geçtiğini, Çerkezköy Belediyesi olarak buraya böyle bir köprü yapılması için planlama yaptıklarını ve bu mahallenin en büyük sorunlarından birinin de üst geçit olduğunu söyledi.

ALT YAPI SORUNUMUZ ÖNCELİKLE GİDERİLSİN
Bağlık Mahallesi Muhtarlığı ziyaretinin ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Recep Şahin’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı  Muhtar Recep Şahin kapıda karşıladı. Şahin,“Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olarak bizim en büyük sorunumuz mahallemizin büyük bir bölümünde alt yapı yok.Mahallemiz ilçemizin en büyük mahallesi ve devamlı olarak ilçemizin aldığı göçle birlikte mahalle nüfusumuzda hızla artış gösteriyor. Bu nedenle alt yapı sorunumuz hat safhada. Bunun  biran önce çözülmesini istiyoruz. Bu konuda Vahap başkanımızda elinden geleni yapıyor. Ancak bu sorunun çözümü Büyükşehir Belediyemizin konuya el atmasıyla bir an önce çözüleceğine inanıyorum."dedi.
ALTI YOL KAVŞAĞINDAKİ SIKINTI TRAFİĞİ ALT ÜST EDİYOR
Ayrıca Şahin, Atatürk Caddesindeki Altıyol kavşağında trafik sorunu yaşandığını ve bu sorunun biran önce çözüme kavuşmasını talep etti. Muhtar Şahin’in altıyol kavşağı düzenlenmesi konusundaki talebinin yerinde bir istek olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Altıyol kavşağındaki sorunu çözmek için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Kısa süre içerisinde burada yapacağımız yeni düzenleme ile altıyol kavşağındaki sıkıntı çözülecek.Bu konuda da içiniz rahat olsun. Zaten bu konuda Vahap Başkanımız da sıkıntılarını bildirdiler. Çalışmaları başlattık. Altıyol kavşağındaki düzenleme çalışmaları 2016 yılı içerisinde yapılacak.”dedi.


KORSAN TAKSİLERLE MÜCADELE EDİLSİN
Muhtar Reşep Şahin, ilçe genelinde olduğu gibi özellikle mahallelerinde de son aylarda Kipa Alışveriş Merkezi olmak üzere bir çok noktalarda korsan çalışan taksilerin olduğunu ve korsan taksilerle mücadele  edilmesi için muhtarlığa her gün vatandaşlardan şikayet geldiğini belirtti. Başkan Albayrak, il genelinde karsan çalışan servis araçları ve taksilerle gerekli mücadelenin yapılması için Ulaşım Dairesinin çalışmalar başlattığını ve kısa süre içerisinde korsan taksi ve servislerin çalışmalarının durdurulacağını ve gerekli yasal işlemlerinde yapılacağını söyledi.
Başkan Albayrak ve Başkan Akay ‘daha sonra Fatih Mahallesi Muhtarlığı ve ardından da İstasyon Mahallesi Muhtarlığı ile ilçedeki diğer muhtarlıklarını gezerek mahallelerin sorunlarını yerinde öğrendi.
Haber/Seyit SÜREN