Köprülü'ye yine kırmızı plaka

CHP'de grup başkanvekillikleri, grup yönetim kurulu üyelikleri, grup disiplin kurulu üyeleri ile TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP'ye düşen üyelikler için seçim yapıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili Emr

GÜNDEM 20.11.2015 17:29:00 0
Köprülü

CHP'de, Grup Başkanvekillikleri, grup yönetim kurulu üyelikleri, grup disiplin kurulu üyeleri ile TBMM Başkanlık Divanı’nda CHP’ye düşen üyelikler için seçim yapıldı.

HAMZAÇEBİ BAŞKANVEKİLİ

Meclis Başkanvekilliği’ne Şafak Pavey aday olmayınca, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi tek aday olarak seçime girdi ve ilk turda seçildi. Meclis İdare Amirliği üyeliği için ise Yaşar Tüzün, Tufan Köse ve Hüsnü Bozkurt aday oldu. İlk turda hiçbir aday seçilecek oyu alamadı. İkinci tur oylamada Tufan Köse, Meclis İdare Amirliği görevine yeniden seçildi.

YÜCEER SEÇİLEMEDİ

Grup başkanvekilliği seçiminde ise mevcut başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, Özgür Özel’in yanı sıra Candan Yüceer, Aykut Erdoğdu, Haydar Akar, Mahmut Tanal, Aytuğ Atıcı aday oldu. Partinin genç yüzlerinden Özgür Özel, ilk turda yeterli oyu alarak seçilmeyi başardı. Partinin deneyimli isimlerinden Engin Altay ise ikinci tur oylamada yeterli oyu aldı. İlk iki turda seçilemeyen Levent Gök, üçüncü turda 1 oy farkla yine seçilemeyince adaylıktan çekilmek istedi. Gök ile yarışan diğer adaylar, jest yaparak adaylıktan çekildi. Bunun üzerine Gök, rakipsiz girdiği dördüncü turda gerekli oyu alarak seçilmeyi başardı.

KÖPRÜLÜ TEKRAR KATİP ÜYE

katip üyeliklere ise Özcan Purcu, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Köprülü seçildi. Grup başkanvekilliği seçiminde Özgür Özel ilk turda seçilmeyi başardı.
Köprülü katip üyeliğine seçilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “İkinci kez katip üyeliğine seçildik. 3 arkadaşımız İzmir milletvekilimiz Özcan Purcu, Ankara milletvekilimiz Ali Haydar Hakverdi ve Tekirdağ’ı temsilen biz divanda yer alacağız. Bizim açımızdan şu önemliydi; Biliyorsunuz 7 Haziran’dan sonra Tekirdağ’ı temsil etmek üzere başkanlık divanına seçilmiştik. Bu görevin devam etmesi bizim açımızdan da bir guru kaynağı, Tekirdağ açısından da. Ben öncelikli olarak hem seçim süreçlerinde hem bu başkanlık divanı yarışında yanımda olan tüm Tekirdağlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra da daha güzel şeyleri Tekirdağ’ımız için gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bizim yaşadığımız kentimiz Tekirdağ, Tekirdağ için mücadelemizi sürdüreceğiz ama Tekirdağ’ımız ile beraber ülkemizin de daha aydınlık çağdaş bir ülke olabilmesi için mücadelemizi CHP olarak her zaman bütün kararlılığımızla sürdürmeye devam edeceğiz. “dedi.