Saygı dersini şehitlikte işlediler

Çerkezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu'nda eğitim öğretim gören 16 öğrenci, Okul Müdürü Halis Cankara ve öğretmenleri eşliğinde İstasyon Mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret et

GÜNDEM 19.11.2015 17:17:00 0
Saygı dersini şehitlikte işlediler

Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencileri, 'saygı' dersi kapsamında İstasyon Mezarlığı'ndaki şehitlik ile okulu yaptıran Çerkezköylü merhum hayırsever Recep Arif Gabralı’nın mezarını ziyaret etti.

KARANFLİLER BIRAKTILAR

Okul Müdürü Halis Cankara ve öğretmenler ile öğrenciler, ilk olarak şehit kabirlerine karanfil bıraktılar. Ardından da dualar okudular. Daha sonra da burada saygı dersi işlendi. Eğitim gördükleri okulu yaptıran Çerkezköylü  hayırsever işadamı merhum Recep Arif Gabralı’nın kabrini de ziyaret etmeyi unutmayan öğrenciler, burada da dualar okuyup mezara karanfil bıraktılar.

MANEVİ DEĞERLERİMİZİ İŞLİYORUZ

Recep Arif Gabralı İlkokul Müdürü Halis Cankara, her ay manevi değerleri işlediklerini belirterek, "Recep Arif Gabralı İlkokulu olarak,değerler eğitimi programı kapsamında her ay manevi değerlerimizden birini işliyoruz. Manevi değerler konusunda sorumluluk,saygı,hoşgörü,sevgi,empati ve adalet dersleri işliyoruz. Bu değerleri eğitim öğretim yılı boyunca işleyeceğiz.Bu ay  çocuklarımıza ‘Saygı’ değerini anlamaya ve pekiştirmeye çalışıyoruz.Bu kapsamda saygı göstereceklerimizin arasında şehitlik şahadetine erişmiş aziz vatanımızın birlik ve beraberliği uğruna gözünü kırpmadan can vermiş şehitlerimizi anlamak için kabirlerini ziyaret ederek  burada yatan her bir şehidimize ayrı ayrı dualar okuduk. Ayrıca yine okulumuzu yaptıran hayırsever işadamlarımızdan merhum Recep Arif Gabralı amcamızın da kabrini ziyaret ettik. Bu duyguyla eğitim görevimizi en akılda kalacak şekliyle  yarınlarımızın geleceği olan küçük yavrularımızı saygılı bir nesil olsunlar diye özenle yetiştirmeye çalışıyoruz.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN