Akay, 2016 yılı yatırımlarını anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Kültür Merkezi, Pazar Yeri ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu gibi projeleri hayata geçireceğin söyledi. Mevcut Paz

GÜNDEM 19.11.2015 17:12:00 0
Akay, 2016 yılı yatırımlarını anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2016 Yatırım Programı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin son toplantısında meclisten geçtiğini belirterek, “Bu önemli projelerden ilki Kültür Merkezi projesidir. Biz Kültür Merkezi ile ilgili projemizi hazırladık ve Büyükşehir’e teslim ettik. Projenin yapılacağı alan ile ilgili sıkıntılar giderildi. Tahminimizce en geç Mart 2016’da ihaleye çıkarılır ve akabinde de ilk kazma vurulur” ifadelerini kullandı.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPACAĞIZ
Çerkezköy Belediyesi olarak Cengiz Topel Caddesi üzerinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapmaya karar verdiklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili projemiz de hazır. Aralık ayında bu projemizi de Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Bu projenin yapılacağı alan ile ilgili bir sıkıntımız yok” diye konuştu.


TENİS KORTU, SAUNA VE FİTNESS SALONU DA OLACAK
Proje kapsamında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun hemen yanına 2 adet de tenis kortu yapmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Vahap Akay, “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun da içinde bulunduğu kapalı alanda sauna, fitness salonu gibi bölümler de olacak. Bu projemiz de Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yatırım planına dahil edildi. Ocak 2016 sonuna kadar ihalesi yapılıp ilk kazması vurulacak” açıklamalarında bulundu.

PAZAR YERİ’Nİ BİZ YAPACAĞIZ
Mevcut Pazar Yeri’nin Çerkezköy’e yakışmadığına dikkat çeken Başkan Akay, “Uzun zamandır yeni Pazar Yeri ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Projemiz hazır. Pazar Yeri’ni Büyükşehir değil, biz kendimiz yapacağız. Pazar Yeri projesi ile Kültür Merkezi projesi çalışmalarının eş zamanlı yürütülüp, yakın tarihlerde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. İnşallah bir aksilik çıkmazsa 2016 sonuna kadar her iki proje de ortaya çıkmış olacak” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ