19 Kasım 'hayal' oldu

Geçen 19 Ekim'de 3 yıl aradan sonra Çerkezköy-Uzunköprü- Kapıkule arasında başlayan tren seferleri sürüyor. Edinilen bilgiye göre, 19 Ekim'den 18 Kasım tarihine kadar Çerkezköy- Uzunköprü-Kapı

GÜNDEM 18.11.2015 16:51:00 0
19 Kasım

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın 21 Ekim Gazeteciler Bayramı nedeniyle verdiği kahvaltıya katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, 1 Kasım seçimleri öncesi İstanbul yönüne tren seferlerinin 19 Kasım’da başlayacağını açıklamıştı. Bugün 19 Kasım, ancak İstanbul istikametine tren seferleri henüz başlamadı. Yakın zaman içinde de başlaması zor gözüküyor.  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,19 Ekim'de çift yönlü çalışmaya başlayan Çerkezköy, Uzunköprü-Kapıkule  tren seferlerine ek olarak 19 Kasım tarihinden itibaren Çerkezköy-İstanbul tren seferlerini başlayacağını açıklamıştı. Ancak Bugün 19 Kasım ve tren seferleri başlamadı. Çerkezköy- İstanbul tren seferlerinin Halkalı tarafında yol çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle ne zaman başlayacağı konusunda henüz kesin bir bilgi yok.

ZOR GÖZÜKÜYOR

Çerkezköy'de yaşayanlar,Çerkezköy-İstanbul tren seferlerinin başlayıp başlamayacağını  merakla beklerken, edinilen bilgiye göre, Halkalı seferinin şu anda açılmasının çok zor olduğu öğrenildi. Yetkililer, “19 Kasım için tarih verildi. Fakat yol müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde hala çalışmaların devam ettiği bildirildi. Şu anda çalışmalar hızla devam ediyor. Ancak tahminimize göre bu yeni yılın başlarında ancak yetişir. Yol tamamen tamamlandığında önce yük trenlerinin çalışması gerekiyor.Oda yük trenlerinin ağırlık tonajı yolcu trenlerinden daha ağır olmasıdır.Eğer yük trenlerinin çalışma esnasında yolda çökme ya da kayma meydana gelirse o zaman o bölgelerde yeniden çalışma yapılacak ve yine yük trenleri yolun oturması için bir süre çalıştıktan sonra yolcu trenlerinin çalışması sağlanacak.Yılbaşında tamamlandığında Çerkezköy-Halkalı arası yük treni seferleri açılabilir. Ama yolcu  tren seferleri için şimdiye kadar bir talimat verilmedi. Verilmediği gibi yolcu ücret tarifesi bile belli olmadı. Eğer yolcu treni seferleri başlayacak olsaydı en az bir hafta önceden talimat gelirdi ve bizlerde ona göre hazırlıklarımızı yapardık.Şu anda çalışmalar hızla sürdürülüyor. Tabii ki bu çalışmalar birazda hava durumuna bağlı.Ama yılbaşından sonra bu yolda seferler kesin başlar.”diye konuştular.  
776 YOLCU TAŞINDI
19 Ekim 2015 tarihinde Çerkezköy, Uzunköprü-Kapıkule  arası hizmete giren iyileştirişmiş tren seferlerinde 20 Ekim-18 Kasım tarihleri arası toplam 776 yolcu taşındığı öğrenildi.Bu sayının azlığı ise vatandaşların tren seferlerinden haberdar olmamasına bağlandı.

Haber/Seyit SÜREN