Kuşlara yoğun ilgi

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği tarafından 15 yıldan bu yana her hafta pazar günü saat 10.00 ile 13.00 arasında kurulan Kuş Pazarı, çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte ilgi görüyor.

GÜNDEM 16.11.2015 13:49:00 0
Kuşlara yoğun ilgi

30 yıldır aralıksız evde kanarya, muhabbet ve güvercin beslediğini belirten Kanarya Sevenler Derneği yönetim kurulu üyesi Hasan Erişken, kuş beslemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu belirtti. Erişken, “30 yıldır evimde güvercin başta olmak üzere kanarya ve muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapıyorum. Kuş yetiştirmek bir sevda bir hastalık bir gönül işi olduğu gibi aynı zamanda çok özen isteyen bir iştir. Kuş yetiştiriciliği titiz bir bakım gerektiriyor.”dedi.

SEVGİYİ ESİRGERSENİZ KUŞ KENDİNİ ÖLDÜRÜR

İnsan çocuğuna nasıl itina gösteriyorsa beslediği hayvanlara da öyle itina göstermesi gerektiğini belirten Hasan Erişken, “Kuşlarda insanlar gibi çok duygusal  ve hassas hayvanlardır.Eğer beslediğiniz kuşu gücendirir yada sevginizi ondan eksik ederseniz aranızdaki bağ yok olur. Kuşla aranızdaki sevgi bağı koptuğunda onu hisseder ve sonunda  kuş  fazla yaşamaz kendini öldürür.

Bu nedenle evde beslenen kuşlarla çok iyi iletişim kurulmalıdır. Bizler her hafta kuşçular olarak bu pazarda yerimizi alıyoruz. Her hafta burada yüzlerce çeşit kuşlar satışa çıkarılıyor. Eğer aynı kuşun alıcısı çok olursu kendi aralarında arttırma yapıyorlar ve buda satıcının işine yarıyor. Kuş  pazarına bu güne kadar gelmemiş olan güvercin, kanarya ya da muhabbet kuşu hastalarının bu  pazara gelerek kendilerine uygun bir kuşu rahatlıkla edinebilirler.”dedi. Erişken, "Bu haftaki pazarda Silivri, Çorlu, Vize, Kırklareli, Saray,Çatalça,Pınarhisar ve Tekirdağ’dan gelenler oldu. Bazen çok daha fazla il ve ilçelerden gelenler oluyor.Kuş almaya gelenlerin her biri kendilerine göre kuş buluyor.Kuş pazarına, kuşlar, 15 liradan 40 bin liraya kadar cinsine göre alıcı buluyor."diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN