Beyciler'de sahte arsa operasyonu

5 kilo balı televizyon ekranlarından 100 liraya satmasıyla tanınan E.İ., Silivri'de arazi dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

GÜNDEM 16.11.2015 10:31:00 0
Beyciler

İddiaya göre E.İ., bir arsa ofisi adına televizyon kanallarında Çerkezköy'ün hemen dibindeki Silivri Beyciler Mahallesi'nde tarım arazisi olmasına rağmen arazileri planlı, projeli ve imarlıymış gibi gösterip satış reklamı yaptığı gerekçesiyle Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.Jandarma ekipleri, arazi almak isteyen müşterilerin Yenibosna'daki televizyon binası önünden otobüslerle Silivri Beyciler Mahallesi'ne getirileceğini tespit etti.Şüphelilerin 3 yolcu otobüsü ve yaklaşık 10 araç ile birlikte 150-200 müşteriye arazi tanıtımı yaptıklarını belirleyen ekipler, operasyon başlattı.Operasyonda E.İ. ve Uğur G. gözaltına aldı. Bu sırada E.İ., jandarma ekiplerine tepki gösterdi. Arazi tanıtımı yapılan vatandaşlar ise bölgeden uzaklaştırıldı.Diğer şüpheliler B.A., U.I., M.B., M.S., İ.E. ve A isimli şahısların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
SİLİVRİ'DE1 MİLYONMETREKARE ARAZİ SATIYOR 
E.İ.'nin gözaltına alınmasına neden olan konu ile ilgili İstanbul Valiliği geçtiğimiz aylarda yazılı bir açıklama yapmıştı. Valilik açıklamasında, Silivri, Çatalca ve Arnavutköy gibi ilçelerde usulsüz arazi satışı yapıldığı belirtildi. Valilik açıklaması ile birlikte, defterdarlıklar konu ile ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunmuştu. Silivri'de bir milyon metrekarelik arazi satışı için çeşitli mecralarda reklam yaptığı öğrenildi.