Nükleer'e hayır eylemi

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ne bağlı doğa haritası İğneada Beldesi'ne planlanan nükleer santrale tepki için Trakya'nın çeşitli il ve ilçelerinden beldeye gelen çok sayıda kişi, Nükleere hayÄ?

GÜNDEM 15.11.2015 16:13:00 0
Nükleer

Nükleer santrale tepki gösteren EdirneKırklareli ve Tekirdağ'dan otobüslerle İğneada'ya gelen siyasiler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş,  belde girişinde toplandı. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyarak sahil kenarına gelen grup, burada basın açıklaması yaptı.

Belde halkı adına basın açıklaması okuyan Dilek Özcansan, doğanın nükleer santralin kurulmasıyla yok olacağını belirterek, "Nükleer santralin karıyla birlikte santralin 30 kilometresi yasak bölge ihlal ediliyor. Bu da Beğendik, Limanköy, Sislioba'nın tahliyesi demek olacak. Dedeleri, babaları Balkan Savaşları'ndan buralara göç etmiş köy halkı tekrar bir nükleer göç yaşayacak" dedi. Toplanan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, bir süre önce İğneada'ya nükleer santral yapılmasını planlandığını açıklamıştı.