Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması planlanıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında düzenlenen Organize Hayvancılık Bölgesi konulu toplantı Belediye Mec

GÜNDEM 13.11.2015 14:32:00 0
Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması planlanıyor

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ'ın küçük ve büyükbaş hayvan potansiyeli, üretim durumu, beslenme gibi konular masaya yatırılarak tartışıldı ve organize hayvancılık bölgesi kurulması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Tekirdağ'da hayvancılık sektörünün yadsınamaz gerçeklerden biri olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusuna büyük bir önem veriyoruz. Tekirdağ'da hatırı sayılır bir kesim tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hayvancılık sektörünün yanında olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bu konuda önemli projeler geliştiriyor. Burada Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması projesini tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşları ile tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere böyle bir toplantı düzenledik. Bu tür projeler tüm paydaşların ortak çalışması sonucu hayata geçebilir. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi. Toplantıda toplu hayvan barınaklarının oluşturulması ve hayvancılıkla ilgili diğer konular da hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.