Polisten 'mesaj' uyarısı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal paylaşım sitesi mesaj sistemi üzerinden 'Elektronik marketlerden, bankalardan ve kurumsal firmalardan hediye çeki dağ?

GÜNDEM 12.11.2015 18:51:00 0
Polisten

Sanal dolandırıcılık ili ilgili yazılı bir açıklama yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Son zamanlarda vatandaşlarımızdan gelen müracaatlarda “Facebook hesabım çalındı, çalınan bu hesabımdan arkadaş listemde yer alan kişilere telefon numaraları ve telefon numaralarına ait hatlarının hangi GSM şirketine ait olduğu ve bu hattın faturalı olup olmadığı sorulmuş, bunun sonucunda öğrenilen bu numaralara mobil ödeme sistemleri aracılığıyla 4 rakamdan oluşan servislerden ödeme onay mesajları gönderilmiş, söz konusu mesaja “evet”  yazarak cevap verilmesi istenilmiş ve arkadaşlarım zarara uğratılmıştır” şeklinde çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.
Açıklamada vatandaşlara şu uyarılarda bulunuldu:
Facebook sosyal paylaşım sitesinde ekli bulunan arkadaşlarınızdan çeşitli elektronik marketlerden, bankalardan ve kurumsal firmalardan hediye çeki dağıtıldığı ve bu hediye çekini kazanmak için telefonuna gelen mesaja “evet” yazarak cevaplandırılması istendiğinde yazışma yaptığınınız arkadaşınıza telefon ile ulaşarak facebookta konuştuğu kişinin kendisi olup olmadığını sormalısınız. Arkadaşınız ile irtibata geçmeden gelen mesajlara onay verilmemesi gerektiği, eğer yanlışlıkla dahi  “evet”  denildiğinde sms başına ücretlendirme yapıldığının bilinmelidir.Bu nedenle mağdur olmamak için eğer işlemleri kendiniz yapmadıysanız çeşitli numaralardan gelen isteklere  “evet”  yazarak onay vermeyin.
Gönderilen sms sonucu telefon faturasına yansıtılan ücretlendirmelerin iade edilmiyor.
Telefonunuza ve facebook sosyal paylaşım sitesinden yapmış olduğunuz sohbetlerde gelen bu tarz mesajlara itimat edilmemeli. İnternet üzerinden bu şekilde dolandırıcılığa maruz kalan vatandaşlarımız ikamet ettikleri İlçe Emniyet Müdürlükleri veya Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat edebilirler.