Camide avize takarken düştü

Malkara'da, Sağlamtaş Mahallesi'ndeki Orta Camii avize takmak için çıktığı kubbeden düşen 34 yaşındaki Murat Deryahan hayatını kaybetti. Malkara Müftüsü Fahrettin Kaya, olayın kendileriyle ilgisinin ol

GÜNDEM 11.11.2015 13:51:00 0
Camide avize takarken düştü

Malkara'da, adı açıklanmayan bir hayırsever camiye avize takması için İstanbul’dan 34 yaşındaki Murat Deryahan’ı getirdi. Orta Camii’ne gelen Deryahan yanında 2 kişiyle birlikte merdiven kurarak kubbeye çıktı ve avize takmak istediği sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Diğer arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Deryahan'ı ambulansla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalesi burada yapılan Deryahan, ardından Tekirdağ’da ki özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahaleye rağmen Murat Deryahan hayatını kaybetti. 

MÜFTÜ: BİZİMLE İLGİSİ YOK 
Malkara ilçe Müftüsü Fahrettin Kaya ise olayın kendileriyle ilgili olmadığını söyledi. Hayırseverin avize taktırmak için kendisini aradığını anlatan Kaya, "Vatandaş düşerek vefat etmiş. Bizimle bir alakası yok olayın. Camileri vatandaş yaptırıyor, oranın başında imam var. Hayırsever sahibi bir vatandaş, beni ‘bu camiye avize taktıracağım hocam’ diye arayıp soruyordu. Hayırsever bir vatandaş avizeci arkadaşı buluyor. Avizeci arkadaş caminin kubbesine avizeyi takarken bir kaza yapıyor. Müftülük ile bir alakası yok. Ben böyle konularda çok tedbirliyimdir. Gelişi güzel kimseye izin vermiyorum. Bir şey yapması için. Ben taktıracak olsam planım projem olur" diye konuştu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.