İzin silinmez

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü nedeniyle Çerkezköy'deki anma töreni saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

GÜNDEM 10.11.2015 17:15:00 0
İzin silinmez

Törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal,  Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy SGK Müdürü İshak Marangoz, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal,AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,  İrmet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yarlıgan ve gaziler, ÇOSB’yi temsilen ÇOSB Güvenlik Müdürü Fazıl Tan, Çerkezköy’de görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİREN 10 DAKİKA ERKEN ÇALDI

Burada ilk olarak  protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Siren saat 08.55'de yanlışlıkla çalınca yetkililer tarafından siren susturuldu. Saat 09.05'de tekrar çalan sirenin ardından ilçede hayat durdu ve herkes hazır ola geçti. 2 dakikalık Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger ve partililer Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.
Atatürk Anıt'ında sona eren anma töreni saat 10.00’da Halk Eğitimi Merkezi’ndeki devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Tuba Çakmak yaptı.
1938 ONUN ASLA ÖLÜM TARİHİ OLAMAZ
Türk tarihi Atatürk’ü asırların içinden süze süze getirmiş ve bir 19 Mayıs sabahı Türk milletine tarihin en büyük mükafatı olarak sunmuştur” diyen Çakmak, "İnsanlar çeşit çeşit ölebilir. Sayılı seneleri bitirdikleri için ölebilirler. Fakat bazı insanlar vardır ki onları hadiseler yıprandıramaz, seneler tüketemez. Herkese boyun eğdiren ecel onların manevi varlığına dokunamaz. Bu ölüme meydan okuyan öldükten sonra da yaşayan insanlardır. Atatürk işte böyle bir insandır. 1881 onun doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz.Bu tarih ancak fani vücudun dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise bir destandır, bir efsanedir."dedi.
ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Programda Gülerçin Koleji 5/B sınıfı öğrencisi Irmak Berk “Mustafa Kemal’i düşünüyorum” şiirini seslendirdi. Ardından ise Ardından ise Anaokulları arası Atatürk konulu resim yarışmasında birinci olan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi Dilay Savaş’a, ikinci Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Dilara Aydın’a, üçüncü olan Şehit Dinçer Ersoy ilkokulundan Zeynep Pektaş’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verilirken, İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Ecrin Törnük’e, ikinci Tepe İlkokulu öğrencisi Ada Çetin’e, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Berrak Gündoğdu ile Veliköy İlkokulundan Mısra Albayrak’a ödülleri AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan tarafından verildi. 

Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir’e, ikinci 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Buse Nur Kırık’a, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Yıldız Kayacı’ya ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım verirken, Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Acaroğlu’na, ikinci HFZL Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün’e, üçüncü Özel Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Dal’a ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.
OTATORYO ALKIŞ ALDI
Programın sonunda ise Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi Türk Edebiyatı öğretmenleri Aysu Kökçü, Tuba Çakmak ve müzik öğretmeni Esma Arık’ın yönetiminde hazırlanan Atatürk konulu oratoryo sahnelendi. Öğrencilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan oratoryo büyük alkış aldı.