İlk toplantılarını yaptılar

Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yaptı. Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, kent konseyinin kuruluş amacı, vizyonu ve misyo

GÜNDEM 9.11.2015 15:53:00 0
İlk toplantılarını yaptılar

İlk toplantısını yapan Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından üretilecek projelerin sosyokültürel etkinlikler, çevre ve temizlik konuları üzerine olacağı konuşulan toplantıda proje gurupları oluşturuldu. Gençlik Meclisi Çevre ve Temizlik Komisyonu adına konuşan Can Yörük, “Çevre temizliği hakkında bir kampanya başlatmak istiyoruz. Daha temiz bir çevre için cadde ve sokaklara afişler asıp vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak istiyoruz” dedi. Bu kapsamda yapılacak çalışmalara örnek veren Tolga Moral ise “Fidan dağıtımı yapılabilir ya da okulların ağaçlandırılması kapsamında çalışmalar yapılabilir. İlk etapta da İbnisina İlkokulu ağaçlandırılabilir” dedi.
GENÇLİK MECLİSİ’NİN ADINI DUYURMALIYIZ
Gençlik Meclisinin adının duyurulması adına da bazı çalışmalar yapmak istediklerini kaydeden Gençlik Meclisi Yazmanı Salih Bekar, “İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Bülent Ecevit Parkı var. Eğer parkın açılışı İlkbahar–Yaz aylarına denk gelirse, açılış için parkın amfi tiyatrosunda bir tiyatro gösterimi organize edilebilir” dedi. Sosyal Kültürel Etkinlikler Komisyonu üyesi Gökhan Çeken de “Gezi, konser gibi etkinlikler düzenleyebiliriz. Ücretsiz araç tahsis edilebilir. Bu tür organizasyonların adımızın duyurulması kapsamında faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.

PROJELERİMİZİN PEŞİNİ BIRAKMADAN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Samet Bekar ise “Gençlik konseyi üyelerine rozet, kalem ve takvim gibi promosyon ürünlerinin dağıtımı da adımızın duyulması için faydalı olabilir” dedi. Konuşmaların ardından Gençlik Meclisi Başkanı Barış Özdemir’e planlanan projeler hakkında araştırma ve görüşmeleri yapmak üzere Genel kurul tarafından yetki verildi. Toplantıda konuşan Barış Özdemir, “İlk toplantımızda Kapaklı’nın gelişimine katkıda bulunacak projelerin ilk adım olarak kararlarının alınması beni çok mutlu etti. Aynı azim ve kararlılıkla projelerimizin peşini bırakmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerekli tüm merci ve kurumlardan destek alıp, en yakın zamanda projelerimizi hayata geçireceğiz. Özellikle tiyatro oyunu Kapaklıda’ki genç kardeşlerimizin ilgisini çekecektir” dedi.
ÇİMLERE UZANIP POZ VERDİLER
Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri toplantı sonrası Kapaklı Stadı’nda Kapaklıspor ve Sitespor futbolcularının idmanını ziyaret etti. Ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da yer aldı. Kapaklı’yı bir bütün olarak ele aldıklarını kaydeden İrfan Mandalı, “Kapaklı’nın gelişmesi için genç, yaşlı, kadın, erkek hep birlikte çalışmalara ve projelere destek vermeliyiz. Gençlik Meclisini kurulum aşamasını tamamlayıp projeler üretmeye başlamasından ötürü tebrik ediyorum” dedi. Mandalı ve Sitespor Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğlu, suni çimlere uzanıp arkasındaki futbolcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Gençlik Meclisi Başkanı Fahrettin Gür de genç sporculara Kent Konseyi hakkında bilgi verdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ