TIR Parkı da fayda etmedi

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar, Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle yaklaşık 12 kilometre kuyruk olu

GÜNDEM 8.11.2015 17:12:00 0
TIR Parkı da fayda etmedi

Avrupa ülkelerine ihracat yükü taşıyan TIR'lar Bulgaristan’a geçiş yapmak için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Geçen ay açılan TIR parkındaki 276 aracın yanı sıra yine yol kenarında yaklaşık 12 kilometre kuyruk oluştu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçiş yapmak için bekleyen TIR sürücüleri kuyrukların tamamen bitirilmesi için yetkililerin çözüm üretmelerini istedi.

"TIR PARKI YETERLİ DEĞİL"
İstanbul’dan yüklediği ihracat yükünü Hollanda’ya götürmek için 18 saatten bu yana kuyrukta beklediğini anlatan TIR sürücüsü Fevzi Özçelik, TIR parkının da çözüm olmadığını ifade ederek, "Yükümüzün istenilen tarihte yerine ulaşması için uykusuz yola devam etmek zorunda kalıyoruz. Bizim çilemiz bitmez" dedi.
Ankara’dan aldığı tekstil yüküyle Romanya’ya giden 19 yıllık TIR sürücüsü Mesut Ünal ise dün 9’ncu kilometreden kuyruğa girdiğini ve 19 saattir sınırdan geçiş yapmak için beklediğini söyledi.
Bulgaristan'a açılan diğer sınırı Hamzabeyli ise, TIR araçları yurt dışına çıkış yapmak için 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukların Bulgaristan sınır kapılarında işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle uzadığı belirtilirken, sürücülerin bekleyişi sürüyor.