Ordu: Çok çalıştım ancak seçilemedim

MHP'den istifa ettikten sonra 1 Kasım seçimlerinde Bağımsız Tekirdağ Milletvekili adayı olan ancak aldığı yaklaşık 300 oy nedeniyle Türkiye genelindeki diğer 20 bağımsız aday gibi milletvekili seçilem

GÜNDEM 5.11.2015 14:58:00 0
Ordu: Çok çalıştım ancak seçilemedim

1 Kasım seçimleri öncesinde yaptığı saha çalışmalarıyla dikkat çeken ve gezmedik ilçe bırakmayan Mustafa Ordu, milletvekili seçilmek için yeterli oy alamadığı için parlamentoya giremedi.
Ordu, seçim sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. 1 Kasım seçimlerine her aday gibi kazanma umuduyla girdiğini ve kazanmak içinde elinden gelen çalışmayı yaptığını belirten Ordu,seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. 
SEÇİLME İNANCIYLA ÇALIŞTIM
Tekirdağ'dan seçilen milletvekillerine başarılar dileyen Ordu, "Seçime Tekirdağ’dan Bağımsız aday olarak girdim. Seçilen vekiller gibi bende seçilme inancıyla çalıştım.Her gittiğim yerde büyük bir ilgi gördüm.Bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ederim. Seçimlerde kazanamadığım için şahsım adına üzülmedim.Ama milletimiz adına Tekirdağlılar adına üzüldüm. Ben Tekirdağ'a bir kanser hastanesi kurulması için mücadele edecektim.Bir Kadın Hastalıkları Hastanesi için mücadele edecektim.Ama kısmet değişmiş.Tekirdağ’ımızdan  seçilen milletvekillerimizden halkımız adına bunları gerçekleştirmelerini talep ediyorum. İnşallah bunların yapılmasına vesile olurlar ve bölge halkımızın önemli bir sorunu çözümlenmiş olur.” dedi.
BİR OYLA YOLA ÇIKTIM

Ordu, “Ben bağımsız aday olarak yola çıkarken oy avcılığı yapmadım. Çalışmalarım sırasında da ben eski DYP ve eski MHP Çerkezköy İlçe Başkanıyım deyip duygusal oy avcılığı da yapmadım. Sadece Mustafa Ordu olarak yola çıktım ve şahsıma oy istedim.Yola çıkarken de şahsımın bir oyu ile yola çıktım. Şuan ben kaybetmedim. Tekirdağlıları kazandım.Benim tüm mücadelem Tekirdağ içindi.Seçilseydim çok faydalı olacaktım. Kimseye üzgün ve kırgın değilim.Çünkü seçime girerken kazanmayı da kaybetmeyi de göze alıyorsunuz.”
ÖNSEL'İ ELEŞTİRDİ
MHP Çerkezköy  İlçe Başkanı Koray Önsel’in sosyal medya üzerinden ülkücü olduğunu söyleyip AK Partiye oy verenlerin paylaştığı resimlere verdiği tepkiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ordu,  “2013 yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yanıma gelerek ve babasını da devreye sokarak ‘ben inşaat bölümüne girmek istiyorum’ dedi. Bende ona  seçilmesi için oy  aradım.Ama o Ankara’ya giderek beni ilçe başkanlığından aldırma girişimlerinde bulundu.Şimdi ben ona ne diyeyim.O önce kendisini eleştirecek. Partinin oyları neden düştü diye. Hiç çalışma yapmadılar. Çıkıp başkalarını eleştiriyorsun. İnsanlar mecbur değil ki hep aynı yere oy vermeye.Koray Önsel ilçe başkanlığı görevinde 4 seçim geçirdi hangisinde başarılı oldu.Şimdi konuşuyor. Cumhurbaşkanlığı yada yerel seçimlerimi aldı yada oylarımı çoğaltmış, yada mevcut vekil sayısını mı arttırmış.Ben şahsıma oy vermeyenlere hiçbir zaman küs olamam.Onlar başarısızlıklarını başkalarına yükleme hakkı yok.İşte AKP çalışmış kazanmış.Tekirdağ’da CHP’nin 12 belediyesi olmasına rağmen CHP yine 3 vekil çıkardı ve AKP 2 olan vekil sayısını 3’e yükseltti.”dedi.
TÜRKİYE’DE İKTİDARI 12 İL BELİRLİYOR
Türkiye’de yapılan seçimlerde iktidarı 12 ilin belirlediğini öne süren Mustafa Ordu, “Türkiye’de iktidarı 12 il belirliyor.Bu iller, Erzurum, Erzincan, Sivas, Malatya, Yozgat, Tokat, Samsun, Ordu,Trabzon,Kastamonu,Amasya ve Çankırı’dır. İktidar partisi bu illerde yüzde 60-70 oranında oy almış.Ayrıca bu illerden Kocaeli, Bursa, Sakarya, İstanbul ve İzmir’e göç edenlerde bu illerde seçimlerin sonucunu  etkiliyor.Örneğin işte Çerkezköy nereden en çok göç almış oradan gelenler AKP’ye oy vermiş olduklarını görürsünüz.”dedi.

BELEN TEMCİT PİLAVI GİBİ HALKIN ÖNÜNE KONAN İSİMDİ
1 Kasım seçimlerinde milletvekili seçilemeyen MHP Tekirdağ eski Milletvekili Bülent Belen'i eleştiren Mustafa Ordu, “Bülent Belen Tekirdağlıların vekili değildi.Genel Merkezin Tekirdağlıların önüne temcit pilavı gibi sunulan biriydi."dedi.
Haber/Seyit SÜREN