Bombalı saldırıdan kurtuldu, kalp krizinden öldü

Ankara Tren Garı önünde geçen 10 Ekim'de canlı bombalı terör saldırısını bacağından yaralanarak atlatan Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı 47 yaşındaki Esfet Duran, işe gitmek için evinden ç?

GÜNDEM 5.11.2015 14:55:00 0
Bombalı saldırıdan kurtuldu, kalp krizinden öldü

Ankara'daki bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı Esfet Duran, dün sabah işe gitmek için Yenikadın Köyündeki evinden çıkıp aracının yanına geldiğinde aniden fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Köydekilerin görerek evine götürdüğü Dursun, gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Esfet Duran'ın ölümü ailesi, yakınları ve şube başkanı olduğu Tüm Bel-Sen üyeleri arasında büyük üzüntü yarattı. Tüm Bel-Sen internet sitesi üzerinden taziye mesajı yayınlayıp yakınlarına baş sağladığı diledi. 
Dursun'un emek ve demokrasi mücadelesinin genişlemesinde çok önemli katkıları olduğu belirtilen mesajda, "Sendikamızın Edirne ve çevresinde kurumsallaşması ve genişlemesi başta olmak üzere, emek ve demokrasi mücadelesine yıllardır önemli katkıları olan Esfet Duran, Ankara katliamında bacağından yaralanmış ayrıca ağır bir ruhsal travma yaşamıştı. Kendisinin vefatı sadece sendikamız açısından değil emek ve demokrasi mücadelesinin geneli için önemli bir kayıp olmuştur. Zamansız bir şekilde yitirdiğimiz mücadele arkadaşımızın ailesinin acısını yürekten paylaşır, merhuma tanrıdan rahmet, tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi.
PATLAMADA YARALANMIŞTI
Herhangi bir kalp rahatsızlığı bulunmadığı öğrenilen bir kız babası Esfet Duran, geçen ay Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış, Demokrasi' mitingine katılmış, 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba terör saldırısında bacağından yaralanmıştı. Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Esfet Duran'un cenazesi, bugün Edirne Belediye Başkanlığı önünde düzenlenecek törenin ardından Yenikadın köyü mezarlığında toprağa verilecek.