Edirne'ye yakışan tanıtım

Edirne'nin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak için yapılan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılardan biri olan 'Bülbülüm Altın Kafeste' eseri, aralarında Edirne Belediye BaşkanÄ?

GÜNDEM 4.11.2015 17:00:00 0
Edirne

Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan Serhad şehri Edirne'de, Edirne Belediye Başkanlığı'nın girişimleriyle kentin tanıtımı için tarihi yerlerde solistler tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği 'Bülbülüm Altın Kafeste' şarkısı seslendirildi. 10 gün süren çekimlerin ardından yapılan kurgu ve montaj sonrası hazırlanan videonun tanıtımı Edirne Belediye Meclis Salonu’nda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapıldı.
ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKI
İlk olarak ‘Gaziler’ türküsüne klip çekmek istediklerini, ancak bu türkünün Trakya dışındaki bölgelerde çok bilinmediğini ifade eden Gürkan, “Trakya ile ama en çok da Edirne ile özdeşleşen, herkesin bildiği ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların içinde yer alan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ türküsüne klip çekmeye karar verdik. Klibi, Kerim Yurk’un koordinatörlüğünde bir proje haline getirdik” diye konuştu.


Edirne’yle özdeşleşen, Edirne’nin tarihi, kültürel varlıkların yer aldığı 45 ayrı mekanda çekimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Gürkan, “Amaç Edirne’nin ve Edirne’de yer alan kültür varlıklarının tanıtımı olduğu için, tanıtım klibinde yer alan her bir mekanın neresi olduğu yazıldı. Bu projede toplam 40 ses ve saz sanatçısı görev yaptı; görev yapanların arkadaşların çoğunluğu konservatuar mezunu ve Edirneli. Çekimler 10 gün sürdü öncelikle stüdyo kayıtları daha sonra da açık alan çekimleri yapıldı” dedi.
Hazırlanan klibin ses getireceğine inandığını ifade eden Gürkan, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:“Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olduğu için tanıtım kapağına Atatürk’ün bir fotoğrafını da koyduk. Eksikleri olabilir ama ortada büyük bir çaba var. Ben klipi çok beğendim, emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu şehre emek veren, Edirne’de yaşayan insanlarla bir araya gelerek, ortak bir klip hazırlamak istedik. Bu klibin Edirne’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Umarım halktan da beklediğimiz ilgiyi görürüz.”


İLGİ GÖRDÜ
Klibin sosyal medyada ve internet ortamlarında yayılmasının ardından kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi ve büyük beğeni aldı.
KİMLER GÖREV ALDI
Yapımını ve yönetmenliğini Kuzey Kumsal’ın yaptığı ve bundan sonra Edirne’nin tanıtımında kullanılacak olan klibin yönetmen asistanlığını; Görkem Yazıcı, Proje Koordinatörlüğünü; Kerim Yurk, Görüntü Yönetmenliğini, Montaj Ve Kurguyu; K. Semih Suda, Kayıt/Aranjeyi; K. Göktuğ Yazıcı, Prodüksiyon Amirliğini; Seçkin Duygulu, Argeyi; Mert Kara yaptı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da yer aldığı ses sanatçıları ise şu isimlerden oluştu:“Adnan Arıcan, Aylin Sain, Aypelin Benliden, Bilal Ongun Akar, Burcu Coşkun, Berke Altun, Büşra Pınarbaşı, Didem Baykal, Elif Tırnovalı, Emre Okta, Emre Malakçı, Emirhan Işıldar, Emircan Kartopu, Gökhan Yeniada, Hüner Sürgün, Kardelen Arıcı, Levent Olgun, Müjdat Kadan, Neslihan Akar, Savaş Coşkun, Sinem Çelik, Tugay Akçan, Yade Nur Kireç”
Edirne’yi tanıtım amaçlı hazırlanan klipte enstrüman çalanlar ise; Alaattin Zurnacı, Asal Altay, Canan Candan Yamalıdır, Elif Begüm Edirne, Emre Deniz Kuru, Emek Çağrı Kuru, Ersan Tanınmış, Hayrettin Zurnacı, Kuzey Kumsal, Mehmet Can Arslantaş, Mehmet Emir Yargı, Nusret Şute, Özgür Evren, Göktuğ Yazıcı, Sezai Irmak, Serap Dal, Uğurcan Mamuzlu, Yalın Doğu Şahin oldu.

Tanıtım videosu sosyal paylaşım siteleri üzerinden izlenime sunuldu. Video kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi. Hazırlanan klip ise herkesin beğenisini topladı.