Turizm atağı

Trakya Kalkınma Ajansı Trakya (TRAKYAKA), Trakya turizminin Dünya'ya tanıtılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile bir basın gezisi organiz

GÜNDEM 3.11.2015 14:04:00 0
Turizm atağı

Trakya turizminin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için çalışmalarını sürdüren Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), İngiltere'nin isim yapmış olan blogger yazarlarını ağırladı ve Trkaya'nın turizm bölgelerini gezdirdi.

ÖNEMLİ BİR BÜTÇE AYIRDIK
Düzenlenen basın gezisinde Trakya’nın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra son yıllarda önemi artan eno-turizm ve gastronomisine vurgu yapıldı. Trakya'nın tanıtımı için bu yıl basın gezisinin beşincisini düzenlediklerini belirten TRKAYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölge tanıtımı için önemli bir bütçe ayırdıklarını söyledi.
AMAÇ TRAKYA'YI DÜNYA TURİZMİNE AÇMAK
İlk olarak Bölgede faaliyet gösteren turizm profesyonellerinin katılımı ile Turizm Master Planı hazırlandıklarını belirten Şahin, "Planda işaret edilen hedefler bugüne değin önemli ölçüde hayata geçirilmiş olup, paydaş kurumlar arası eşgüdüm sağlamak üzere Trakya Turizm Platformu oluşturulmuştur. Platform Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinin Kültür ve Turizm İl Müdürleri, Üniversite ve belediye temsilcilerinden ve de TÜRSAB Bölge Yürütme Komitesi’nden oluşuyor.

Bu platformun çekirdek kısmıdır. Çekirdek kısım düzenli olarak toplanıyor ve tespit edilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesini koordine ediyor.Bölge turizmini geliştirmek için verdiğimiz çabaların Turizm Platformunun meydana getirdiği sinerji ile ivmelendiğini görmek bize güç katıyor. Platform faaliyetleri dahilinde bugüne kadar  Turizm Master Planı’nda belirtilen konuların hayata geçirilmesi için yerli ve yabancı tur operatörlerini, basın ve yayın kuruluşlarını bölgemizde ağırladık. Bölgemizin turizm destinasyonları hakkında bilgi verdik. Basın gezilerimizin yanında yurtdışında katıldığımız fuarlarda da Bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız Trakya turizmini Dünya’ya açmak.Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimizle organize ettiğimiz son gezide de bölgemizin tanıtımı için tüm misafirperverliğimizle gerekli olan ne varsa yaptık. İngiltere’nin önde gelen gazeteci ve bloggerlarını bölgemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk, umuyoruz ki Bölgemiz tanıtımına önemli katkı sağlayacak yayınlar paylaşılacak.”