Sanayi'deki tüp depoları taşınacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı toplantısında görüşülen 7 gündem maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi. "LPG Tüpü Depolama Alanı kiralama süresi" konulu gündem maddesinde

GÜNDEM 2.11.2015 16:19:00 0
Sanayi

Bunun için de oradaki esnafımıza yer tahsis etmeliyiz. Bu kapsamda LPG Tüp Depolama işi ile uğraşan esnafımız için geçmiş döneminde alınan kararla Hayvan Barınağı yanında her biri 500 metrekarelik 10 adet depolama alanı oluşturulmuştu” dedi ve bu alanların kiralama sürelerinin belirlenmesini talep etti.

GARİP KATILMADI
Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 15.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tüm vatandaşlarımın geride bıraktığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını ve ilçemizin kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümünü kutluyorum. Ayrıca Hafta sonu yapılan 1 Kasım Erken Seçimlerinin de başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


HİSSE SATIŞLARI TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçenin muhtelif noktalarında bulunan arsalardaki belediye hisselerinin, maliklerine satışına ilişkin gündem maddesinin oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildiği toplantıda daha sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Aile Sağlığı Merkezleri hakkındaki yazısı görüşüldü. İlçedeki 4 aile sağlık merkezinin kiralama süresinin dolduğunu anımsatan Başkan Vahap Akay, “Aile Sağlık Merkezlerinin yeniden kiralanması için meclis kararı gerekiyor” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarına havale edildi.
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ İMAR KOMİSYONU’NDA
Toplantı, Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Veliköy Plan Notları’nda değişiklik talebinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. İstasyon Mahallesi 261 ve 262 adalar arasında kalan alana ait plan değişikliği talebinin de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilemsinin ardından, Kızılpınar Plan Notları’nda değişiklik yapılması konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
10 ADET LPG TÜP DEPOLAMA ALANI OLUŞTURULMUŞTU
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatlarıyla ilgili kurum görüşlerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantını son gündem maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün “LPG Tüpü Depolama Alanı kiralama süresi” konulu yazısı görüşüldü. Mevcut durumda LPG Tüp Depolama Alanları’nın Küçük Snayi Sitesi içinde bulunduğunu anımsatan Başkan Vahap Akay, “Biz bu yerleri Küçük Sanayi Sitesi’nden taşımak istiyoruz. Bu talebimizi de kendilerine ilettik. Onlar da bizden kendilerine yer tahsis edilemsini talep ettiler. Çerkezköy Belediyesi’nin 9 Mayıs 2011 tarihli toplantısında Hayvan Barınağı’nın doğusunda 5 bin metrekarelik alanda her biri 500 metrekare genişliğinde 10 adet alan oluşturulması ve bu alanların da ilgililerine 8 yıllığına kiralanması yönünde karar alınmıştı. Yer kiralama talepleri kapsamında kira süresinin belirlenmesi için bu konuyu gündemimize aldık” dedi. Gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu ve Plan Bütçe komisyonu’na havale edildi. Toplantının 2’nci oturumu 5 Kasım Paerşembe günü saat 14.00’da yapılacak.
Haber / Ahmet KARDEŞ