Kışlıkları takma zamanı geldi

Havalar soğumaya başladı. Artık lastikleri değiştirme vakti geldi. Çerkezköy Zümbül Oto Lastik ve Servisi Bölge Bayii Satış Sorumlusu Ekrem Zümbül, sürücülerin biran önce lastiklerini hava şartl

GÜNDEM 2.11.2015 14:59:00 0
Kışlıkları takma zamanı geldi

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlardaki yaz lastiklerinin çıkarılarak kış lastiklerinin takılma zamanın geldiğini belirten Zümbül,  “Artık kış mevsimine girdik. Araçlarında kış lastiği olmayan araç sahipleri araçlarına takacakları kış lastiklerinin markası ne olursa olsun M+5 olmasına çok dikkat etmeleri gerekmektedir. "dedi.

TUTUŞU DAHA İYİ
Kış lastiklerinin kaymaya karşı daha duyarlı olduğuna belirten Zümbül, “Kış lastiklerinin özelliği dış yüzeyleri yani yol tutan kısmında tırnaklı ve bu nedenle yol tutuşu daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı yollarda çok daha güvenli sürüş sağlar. Hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü zaman araçlara kış lastiği takılması lazım. Bu nedenle kış aylarında yollarda meydana gelen kayganlaşma nedeniyle kış lastikleri daha emniyetli olduğundan kış mevsiminde araç sahiplerinin mutlaka  ve mutlaka araçlarına kış lastiği takması gerekmektedir.Henüz kışın başındayız. Havalar kötüleşmeden araç sürücüleri  araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini taksın. Araç sahipleri ya da sürücüleri araçlarına kış lastiği takarken dört lastiği de kış lastiği olarak mutlaka değiştirmeli. Eğer ben ön ya da arkaya iki kış lastiği takarak idare ederim diye hareket edilirse buzlu  ya da kaygan yolda fren yapıldığında araç ya ters döner ya da takla atarak kazaya neden olur. Bu  nedenle mutlaka dört lastiğinde kış lastiği olması gerekmektedir."diye konuştu.
Haber/Seyit SÜREN