Boztepe, "Yezid,İslamı yeryüzünden silecekti"

Çerkezköy Hacı Beştaş Veli Derneği, Ehlibeyt Dergahında Aşure Günü etkinliği çerçevesinde İmam Hüseyin (A.S.) ve Kerbela şehitlerini anma programı düzenlendi.

GÜNDEM 1.11.2015 15:59:00 0
Boztepe,

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Milletvekili  adayları İlhan Özcan Aygün,Arzu Mandalı Sucu, AK Parti Tekirdağ eski Milletvekillerinden Ziyaeddin Akbulut, CHP Çerkezköy İlçe başkanı Birol Öztürk ,eski ilçe Başkanı Saim Özkan,ve ilçe yönetimi,AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,eski ilçe Başkanı Sait Yazı, ve ilçe yönetimi,Belediye Meclisi Üyeleri,İrmet Hospital Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz,ÇTSO Başkan Yardımcıları Mustafa Seçkin, İsmail Askın,Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile çok sayıda alevi ve sünni vatandaş katıldı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Anma programı, İstiklal Marşı’nın okunması ve Çorlu İmam Hüseyin Mescidi Hocası Aydın Selim İnantaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, “Valiliğimizin, İl Müftülüğümüzün ve Çerkezköy belediyemizin cemaatimizin ve iş adamlarımızın katkısı  binamız şu anda bitirilmiştir. Katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum.”

YEZİD, İSLAM’I YERYÜZÜNDEN SİLECEKTİ
Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt’in Kerbela’da büyük bir destan yazdığını belirten Seyyid Sinan Boztepe, bir tarafta iman ordusu, bir tarafta ise küfür ordusunun toplandığını belirten Boztepe, “Kerbela, Allah’a kul olma destanının yazıldığı bir yer. Bu Yezid şarap içerdi, çalgı çaldırıp köçek oynatırdı. Maymun beyni yerdi. Mescitlerde zina yapardı. Kerbela, bu insanlara karşı Allah’ın sözünü ayakta tutma mücadelesiydi”  diye konuştu. Türkiye’de Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için pek çok oyun oynandığını da belirten Boztepe, “Bu necip millet Yezid’in oyununa gelmedi ve gelmeyecek.Yezid’in fısıltısına uysaydı Anadolu’yu kan götürürdü. Yezidleşmemenin temel yasası Kuran ve ehlibeyte sahip çıkmaktır” dedi. Kerbela’da 72 kişinin Hz. İmam Hüseyin ile birlikte şahadet şerbetini içtiğini de belirten Boztepe, “Kerbela olmasaydı bugün hiçbirimiz burada olmazdık. Yezid, İslam’ı yeryüzünden silecekti. Allahu Ekber nidaları hiçbir yerde yükselmeyecekti. Elimizde okuyacak Kuran kalmayacaktı. Allah, Kuran’ı Hz. Hüseyin’in direnişi ile korudu. Her devrin Yezid’ine karşı hepimiz bir Hüseyin olmak zorundayız” dedi.

ALLAH BİZİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN
Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların öldürüldüğüne de dikkat çeken Seytid Sinan Boztepe, “Irkı, mezhebi ne olursa olsun zalim bizden değildir. Biz Bedir’de peygamberden yanaydık, Kerbela’da Hz. Hüseyin’den yanaydık.Bu gün burada alevisiyle sünnisiyle bu salonu doldurduk.Allah sizden razı olsun. İçinde bulunduğumuz binanın ısınma sistemini yani doğalgaz sistemini yapan Belediye başkanımız Vahap Akay’a ayrıca teşekkür ediyorum.Ses sistemlerimizi de İl Müftülüğümüz yaptırdı. İl Müftülüğümüze de katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Ehlibeyt Dergahı’nın kapıları herkese açıktır. Burası ehlibeytin muhabbetinin iplik iplik işlendiği yerdir. Günümüzün Yezid’i  emperyalizm ve Siyonizmdir. Allah bu 2 düşünceye de lanet eylesin.Anadolu coğrafyasında sünnisiyle,alevisiyle,lazıyla,kürdi ile aramızda bir sıkıntı yok.Vuranda,vurulanda,gözyaşı dökende müslümanım diyor.Şimdi bu kan deryasına bakıldığında eli bıçaklı olanda Alahu Ekber diyor.6 yaşındaki kıza Suriye’de tecavüz edilen ve annesinin kucağında öldürülen masumlara kötülük yapanda müslümanım diyor. Bu nasıl Müslümanlık. İşte Orta Doğu coğrafyası böyle kötülüklerin yer aldığı bir yer oldu dehşet bir görüntü var.Günümüzde de Türkiye’yi kan gölüne çevirmeye çalışanlar var onlarında Allah belasını versin.Birileri kulağımıza başka başka üfürüyor ve kendi dediklerinin yapılmasını istiyor.Bu hareketler çok yanlıştır.Oyuna gelmeyelim. Obama halife olsa hanginiz biyat edersiniz. Irak'ta onun askerleri 500 bin kadının ırzına geçti.Bu Coğrafyada her gün binlerce can yanıyor. Bu yanan insanların canı bizleri üzüyor. Allah bizleri tüm kötülüklerden kötü insanların şerhinden korusun.” dedi.

BU GÜN BURADA TARİHİ ÜZÜCÜ OLAYLARI BİRLİKTE ANIYORUZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise konuşmasında şunları söyledi: “Bu önemli ve acı gün bir başlangıç kabul edilmiş.Tutulan oruçlar kabul edilsin.Tarihin üzücü olaylarının hatırlatılmasında bugün  alevisiyle sünnisiyle birlik ve beraber olarak hatırlıyoruz.

Bu coğrafyada yaşayan tüm insanları dil,din ırk ayırmaksızın kardeştir ve kardeşte kalacaktır. Bizleri hiçbir güç bölemeyecek ve bölmeye ayrıştırmaya güçleri de yetmeyecektir.Türkiye zor günler geçiriyor.İslam Coğrafyasında yaşanan bu üzücü günlerden inşallah çok kısa süre içinde kurtulacaktır.Bugün düzenlenmesine vesile olan Hacı Bektaş Veli Derneğimize birlikteliğimizin gücüne güç kattığına inanıyor ve bizi daha da güçlü ve daha çok birliktelik kazandırır diyorum.”dedi.

İSLAMİYETİN EN BEREKETLİ AYINDAYIZ

Akay’dan sonra konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2. Sıra adayı Candan Yüceer ise, “Muharrem ayı İslamiyet'in en bereketli ayıdır. Müslümanların ortak bir ayı Kerbela var.14 asır önce Kerbela’da yaşanan bu olay halen anlaşılmış değil. Orada verilen mücadele bile Müslümanlığa zulme  ve  haksızlığa karşı verilmiştir.  Kerbela’da yaşananları alevi toplumu anlamış ve 14 asırdır Müslüman aleminin bu acıları dinmesi için direnmiştir.

Bedeli ne olursa olsun haksızlığa boyun eğmemek için yapılan bu onurlu mücadele,bugün bizlerde de haksızlığa zulme karşı daha dik durmamızı gerektiğini göstermiştir.O günden bu günlere şehit düşen tüm Müslümanların yasını tutan acısını hisseden oruç tutan ve aşuresini bir zenginlik olarak görüldü.Bu nedenle tuttuğunuz orucun kabul olmasını diliyorum.”dedi.

AYNİ ACILARI BİRLİKTE YAŞAMIŞ OLMAK BİZLERİ MUTLU ETTİ

Muharrem ayı dolayısıyla tutulan orucun ve yapılan duaların kabul edilmesini dileyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı Ayşe Doğan, “Akan bu kanın kıyamete kadar akmasına fırsat vermeyelim diyorum.

Muharrem ayı dolayısıyla bu aşure günü etkinliğini düzenleyen Hacı Bektaş Veli Derneğimizin bizleri bir  araya getirmesinden de mutlu olduğumuz ifade ediyor ve tutulan oruçların kabul edilmesini diliyorum.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından slayt eşliğinde Kerbela olayını, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlattığı sırada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara 3 bin kişilik aşure  ile etli pilav ve ayran dağıtıldı.
Haber/Seyit SÜREN