Pazara 'Tartı kontrol noktası' kuruldu

Ergene Belediyesi, 'Kimsenin hakkı kimseye geçmesin' sloganı ile Sağlık Mahallesi'ndeki pazara vatandaşların aldığı meyve ve sebzeleri tartması için tartı kontrol noktası kurdu.

GÜNDEM 30.10.2015 14:13:00 0
Pazara

Tartı kontrol noktası uygulaması ilk olarak Sağlık Mahallesi pazar alanında uygulandı. Mahalle sakinleri yeni uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, pazardan aldıkları yiyeceklerin kendilerinin de tartarak kontrol edebilme imkanı sunulmasının önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

KİMSENİN HAKKI KİMSEYE GEÇMESİN
Sağlık Mahallesi pazar alanında incelemelerde bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, burada vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri tarttı. Yüksel, "Vatandaşımızın memnun kaldığı hizmetleri yaygınlaştırarak hayata geçirme hedefindeyiz. Bu anlayıştan hareketle vatandaşlar pazardan aldığı ürünlerin ağırlığının doğruluğundan emin olup olmadıklarında bu tartı aletini kullanabilecekler. Uygulamada ki asıl hedefimiz vatandaşımızla pazarcı esnafımız arasında var olan güveni daha da sağlamlaştırmaktır’ dedi.
Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde kurulan pazar noktalarında tartı kontrol noktalarının takibinin sağlanacağını açıkladı.