Belediye 'Gıda, giysi ve kitap bankası' kuruyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, seçim çalışması kapsamında partisinin adaylarına destek vermek için Edirne'ye geldi.

GÜNDEM 29.10.2015 15:16:00 0
Belediye

Burada seçim çalışmalarına katılan Koç, ardından Koç, CHP Edirne Milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve Gürkan Güneser ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Gürkan, burada yaptığı konuşmada ihtiyaç sahipleri için gıda,giyim ve kitap bankası kuracakların söyledi.

Koç, Başkan Gürkan’ın Edirne’de başarılı çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Göreve başladığı ilk günlerde 75 yaşındaki Kıymet Teyzenin ve tüm Edirnelilerin hakkını koruyan Başkan Gürkan, çalışmalarına kentte 60 yıldır çözüme kavuşmayan vahşi depolama yerine katı atık ve bertaraf tesislerini hayata geçirmesiyle devam etti.  Kentteki önemli sorunlara çözüm bulan Sayın Recep Gürkan’ı tebrik ediyor, CHP’li bir belediyenin ne kadar başarılı olabileceğini gözler önüne serdiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN’DAN MÜJDE
Haluk Koç’a dile getirdiği güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan, Edirnelilere yeni bir projesini açıkladı. Gürkan, 2 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Belediye Meclisi’nde daha önce alışveriş merkezi olarak kullanılan 3 katlı bir binanın belediye tarafından kiralanacağını söyledi. Bu binanın ihtiyaç sahiplerine gereken yardımların yapılabilmesi için kullanılacağını ifade eden Gürkan, “3 katlı binanın giriş katı ‘Gıda Bankası’, binanın 2. katı ‘Giysi Bankası’ ve 2 katı ise ‘Kitap Bankası’ olacak. İhtiyacı olan vatandaşlarıma bir kart vereceğiz ve bu karta ihtiyaçlarına göre kredi yükleyeceğiz. Edirne Belediyesi’ne ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar da var, ancak biz nakit yardım alamadığımız için bugüne kadar bu talepleri değerlendirememiştik. Bu binanın açılmasıyla birlikte yardım etmek isteyen vatandaşlarımız da gıda, giyim ve kitap yardımında bulunabilecekler” diye konuştu.
GELEN YARDIMLAR, YIKANIP, ÜTÜLENEREK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SUNULACAK
Edirne Belediyesi tarafından bu binada plan çerçevesinde personelinde görevlendirileceğini ifade eden Gürkan, “Çamaşır makinesi ve sanayi tipi ütünün de yer alacağı bu binada gelen yardımlar personel tarafından yıkanacak, ütülenecek ve aynı bir mağazadaki gibi ihtiyaç sahiplerine sergilenecek” dedi.