Başkanlara konuşma yasağı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy ve Kapaklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun talimatıyla, 1 Kasım seçimleri nedeniyle CHP'li Çerkezköy

GÜNDEM 28.10.2015 16:41:00 0
Başkanlara konuşma yasağı

Kaymakamlık tarafından kendisine tebliğ edilen karara tepki gösteren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Mantıklı bir gerekçesi yok. Vali bey, 1 Kasım'da seçimi var, Belediye Başkanları konuşmasın demiş."dedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'da konuşmamıza vallik tarafnıdan seçimler nedeniyle izin verilmedi" dedi. 
AYIP VE SAYGISIZLIKTIR
CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra adayı Candan Yüceer, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çerkezköy'de, konuşma yasağına tepki gösterdi. Yüceer, "Bir belediye başkanının bayram konuşmasını yasaklamak o ilçede yaşayan tüm vatandaşlara yapılmış büyük bir ayıptır ve saygısızlıktır."dedi.

YÜCEER:BAŞKANIN KONUŞMASINI YASAKLAMAK AYIP VE SAYGISIZLIKTIR

CHP İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Tekirdağ Milletvekili ve 2.sıra adayı Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya kurtuluş törenlerinde konuşma izni verilmemesine ateş püskürdü. Yüceer, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının olduğu gün aynı zamanda Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşudur.Bu yanlışlıktan dönülmeli ve halkın özgür iradesiyle seçimle iş başına gelmiş olan belediye başkanı konuşmalıdır.Dini bayramlarımızın ayrı ve milli bayramlarımızın ayrı bir önemi vardır.”dedi.

ENGELLENEMEZ, YASAKLANAMAZ
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92'nci ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun 93'üncü dönünü nedeniyle düzenlenecek törenlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tören alanında halka yapacağı konuşmanın engellediğini belirterek, “Halkın oylarıyla göreve gelmiş seçilmiş bir belediye başkanının bayram konuşması yasaklanmıştır. Seçilmiş bir belediye başkanının bayram konuşması engellenemez,yasaklanamaz. Bu Çerkezköy halkına yapılan büyük bir saygısızlıktır.Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz ve kaymakamın bu tutumunu şiddetle kınıyoruz.”dedi.
3 AYDIR TEK YÜREK OLDUK
3 aydır ülke insanlarının birlikte tek yürek olduğunu belirten Yüceer, "Cumhuriyetimizin  ve partimizin kurulmasını sağlamış bir partinin temsilcisi olarak, ülkemizde huzur ve güvenin sağlanması için büyük bir çaba harcadık ve harcıyoruz.7 Haziran seçimi sonrasında da koalisyon kurulması konusunda elimizden geleni yaptık. Ancak yanaşmadılar. Ülkenin huzur ve güven ortamına kavuşması için diğer partilerde ellerini taşın altına koysalardı bugün bu duruma gelinmezdi.Hangi parti kiminle koalisyon kuracak diye de bir konuşma yapılmadı.Bu gün başbakan şehirlere huzur ve güven getireceğinden söz ediyor.13 yıldır yolsuzluğu,hırsızlığı bitiremeyenler şimdi de bağımsız medya guruplarına yasaklar koymaya başladı. Bunların demokrasi anlayışı işte bu. Onlara göre yaptıkları he şey yasal. Gelin görün ki ortada yaptıkları hiçbir yasal iş yok.AKP hükümeti kadar bu ülkede yasaklar koyan hiçbir hükümet olmadı.Demokrasi yok edilmedi.Artık onların yaptıklarını insanlarımız çok net görüyor.Ülkemizde 30 milyon yoksul insanımız var. Şuanda asgari ücret yoksulluk  sınırının altında.AKP kendi çıkarları doğrultusunda 14 dernek tarafından yardımlar yapan bir hükümet nasıl şehirlerde huzur ve can güvenliğini getirecek. Şu anda ülkeyi İktidardan düşen hükümet yönetmektedir ve 13 yıldır demokrasi a ve terörün  adına  bir şey çözümlememiştir. AKP’nin aldatmaca ve tehdit verici olayları bizleri yaralıyor. Cumhurbaşkanı bile yurt içinde ve yurt dışında muhalafet eleştirmesi doğru değil.”ifadelerini kullandı.
DİKTATÖRLÜKTÜR
Yüceer konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bağımsız medya organlarının yayınını kesmek  bu iktidarın yaptığı faşizm ve diktatörlüktür. Şimdi sıra kime gelecek kimse bilmemektedir. Ulusal medyanın durumu ortada. Onların bu tutumu yerel basına da yansıyabilir. Bu ülkemiz için demokrasi için çok tehlikeli.Artık insanlar kahvehanelerde bile siyaset konuşamaz duruma geldi. İşte artık ülke olarak biz bu noktadayız.Biz önce Türkiye diyoruz.Ülkenin ayrışmaya değil birlikteliğe ihtiyacı var."
 Haber/Seyit SÜREN