O diziye 'Osmanlı Tokadı'

ABD'de yayınlanan Da Vinci Demons (Da Vinci'nin Şeytanları) isimli dizinin 3. sezonunun ilk bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı Otranto Seferi, Leonardo da Vinci'nin gözünden anlatılır

GÜNDEM 27.10.2015 15:10:00 0
O diziye

Türkiye'de yayınlanan Amerikan dizisi Da Vinci Demons da (Da Vinci’nin Şeytanları) dizisinde  Türk-İslam düşmanlığı içeren sahneler olduğunu kaydeden Osmanlı Ocakları Kapaklı Şube Başkanı Hasan Yıldız, "İslam coğrafyasını ve Türkleri her zaman barbar ve vahşi göstermeye çalışan Haçlı zihniyeti, çalışmalarını bugün de sürdürüyor. Tarihte Osmanlı’nın adalet timsali olduğunun birçok örneği var. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde kilisedeki mazlum halka 'Siz dininizi istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Biz sizi yönetmeye geldik, katletmeye gelmedik’ demiştir. Bu da Osmanlı’nın ne kadar adil ve zalimlikten uzak olduğunun göstergesidir” dedi.

AMAÇLARI TÜRK-İSLAM SENTEZİNİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK
Malum dizinin Yıldırım Beyazıt döneminde geçtiğini kaydeden Hasan Yıldız, "Dizide Türkler yaşlı ve çocukları katleden, kadınlara tecavüz eden, talan yapan kişiler olarak gösterilmiş. Bunların tek amacı Türk-İslam sentezini itibarsızlaştırmaktır. Malum ülkemizde de benzer olaylar oldu. Gezi Parkı sürecinde ODTÜ'de açılan 'Zulüm 1453’te başladı' pankartını herkes hatırlar. Bu aslında her şeyi açıklıyor. Bizans'ın torunları boş durmuyor. Ama Osmanlı torunları olarak biz de boş durmuyoruz. Amacımız Osmanlı medeniyetini, ahlakını ve adaletini herkese anlatmak ve dünyaya yaymaktır. Onlar ise Osmanlı medeniyetini yok etmeye çalışıyor. Osmanlı 3 kıtaya hakim olmuş bir medeniyettir. Bu nasıl olur. Tabi ki sevgi ve adaletle olur” ifadelerini kullandı.
ATALARIMIZI KİMSE KÖTÜLEYEMEZ
Amerikan dizisine çok takılmamak gerektiğini söyleyen Yıldız, "Bizim ülkemizde yayınlanan dizilerin de onlardan pek farkı yok. Malum bir dizi 4 sezon oynadı ve bitti. Şimdi de onun yeni bir versiyonunu yapıyorlar. Atalarımızı kötülemeyi kar olarak görüyorlar. Biz bu konularla ilgili tepkimizi her zaman ortaya koyacağız. Hepimiz Türk'üz, Müslüman'ız. Bizim atalarımızı kimse kötüleyemez. Savaşçı bir milletiz ama hiçbir zaman mazluma kılış geçirmedik" diye konuştu.
KENDİ ZALİMLİKLERİNİ MÜSLÜMANLARIN ÜSTÜNE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Tarihte haçlı zihniyetinin yaptığı zulmün, malum dizide Osmanlı yapmış gibi gösterildiğine dikkat çeken Hasan Yıldız, “Burada bir akıl tutulması var. Kendi suçlarını karşı tarafa yükleyip kendilerini aklama derdindeler. Zalim her zaman haçlılar olmuştur. Orta Çağ Karanlık Avrupası'nı biliyoruz. Kendi zalimliklerini Müslümanların üstüne atmaya çalışıyorlar. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeden önce Hristiyan olan yerel halk, 'Burada Latin külahı görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi yeğleriz" demiştir. Bu cümle Türklerin zalimlikten ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır" dedi.
DİRİLİŞ VE FİLİNTA’YI ÖNERDİ
Genç nesle özellikle Diriliş ve Filinta dizilerini izlemelerini tavsiye eden Yıldız, "Türk-İslam sentezi yıpratılmaya çalışılıyor. Bizim bu gibi durumlarda birlik olmamız lazım. Siyasetten uzaklaşıp milli bir duruş sergilememiz lazım" ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ