Erken'e Macar Devlet Nişanı

Macaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Macar Milli Günü Resepsiyonu'nda Macaristan devleti tarafından Orta Haç Nişanı ile onurlandırıldı.

GÜNDEM 27.10.2015 13:20:00 0
Erken

1976 ile 1989 yılına kadar gönüllü olarak, 1989 yılından bu yana ise resmi olarak Macaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosluk görevini yürüten Erdoğan Erken’e Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından ortaklaşa İstanbul İş Sanat Kültür Merkezi’nde düzenlenen Macar Milli Günü Resepsiyonu’nda Macar Devleti Orta Haç Nişanı verildi. Erdoğan Erken, Macar Devletinden daha önce Altın Haç Devlet Nişanı ve Subay Nişanı almıştı.

Burada bir konuşma yapan Erken, "1975 yılında ilk defa Macarlarla tanıştım. Bu Macar sevgisi 40 yıldır her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Sayın Büyükelçim Kiss Gabor 'un göreve başlamasıyla güçlenen Türk- Macar ilişkilerinin daha da artacağına inancım tamdır.Şahsıma tevdii edilen Devlet Nişanını, onur ve gururla takacağım. Bu onuru bana bahşeden, Macar Devletine, Macar halkına, Sayın Büyükelçiye, Sayın Başkonsolos’a, şükranlarımı sunuyorum.Bu görevim süresinde desteklerini veren Valilerimize, Belediye Başkanlarına, Tekirdağ halkına, çok değerli Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Yönetim Kurulu’na ve aileme sonsuz teşekkürler”dedi.