Akay'dan tam destek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen genişletme ve modernizasyon çalışmalarında Osmanlı Camii'nin bahçe duvarlarının yıkılarak meydana katılmasınÄ

GÜNDEM 23.10.2015 17:32:00 0
Akay

Vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi'nin başlattığı 'Meydan Projesi' kapsamında meydanın daha geniş olması için Belediye Meydanı'ndaki Merkez Osmanlı Camii’nin bahçe duvarının yıkılarak meydan projesine dahil edilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay'a öneride bulunmuş, Marmara Haber Gazetesi ise vatandaşın bu talebeni 'Meydana katın önerisi' manşeti ile okurlarına duyurmuştu.

AKAY DUYARSIZ KALMADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  vatandaşların bu talebini kesinlikle desteklediklerini belirterek, "Zaten biz şuanda bir çalışma başlattık. Belediyenin önünde kendimize ait yeşil alanları meydana katıyoruz. Meydanda ne kadar geniş alan yaratabilirsek kent meydanı için o kadar güzel olur. Caminin duvarları bana görede bu meydan projesi içinde yer almalı.

Caminin güzelliğini gösterebilmek ve meydanın genişletilmesi için duvar engelinin kaldırılması bir ihtiyaç. Bu alanı ne kadar açarsak caminin güzelliğini de ortaya çıkartırız. Biz vatandaşların bu talebini destekliyoruz. Duvarları kaldırıp bütün bu alanı yeniden düzenlemeye bugünden itibaren hazırız. Hemen başlayabiliriz. Müftülüğün fikirleri de bizim için önemli. Müftülük ile de oturup konuşuruz" dedi.
1,5 AYDA BİTER
Akay, şuan meydanda devam eden çalışmaların vatandaşların günlük yaşantısını etkilemeden devam ettiğini belirterek, "Meydanda ekiplerin çalışması sürüyor. Eğer cami duvarları yıkılarak bu projeye dahil olursa, 1,5 ay içinde yepyeni ve geniş bir meydanımız olur. Hem camimiz daha güzel bir şekilde ortaya çıkar hem de vatandaşlarımız camiye daha kolay ulaşır" diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ