Cemaat evlerine 'Bonzai' baskını

Edirne'nin Keşan ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuğun sentetik uyuşturucu içerek öldüğü evde Gülen cemaatine yakın olan kişilerin kaldığı yönündeki iddialar üzerine polis ilçedeki 5 ayrı e

GÜNDEM 23.10.2015 14:03:00 0
Cemaat evlerine

Polis ekiplerince gözaltına alınan 20 şüpheliden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli 'terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından bu 4 kişide serbest bırakıldı.

CEMAAT EVLERİNE OPERASYON

Edirne'nin Keşan ilçesinde geçen Pazartesi akşamı 16 yaşındaki K.K. Büyük Cami Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'ndeki apartmanda bonzai kullandığı iddia edilen  K.K.'nın ölümü üzerine ev arkadaşları 24 yaşındaki R.A. 20 yaşındaki E.K. 19 yaşındaki C.G. ayni yaştaki A.D. gözaltına alındı.

Edirne polisi 4 kişinin sorgusunun ardından soruşturmayı genişletti ve Fethullah Gülen cemaatine ait olduğu öne sürülen 5 evde mahkeme kararı ile arama yapıldı. Evlerde kalan çoğunluğu üniversite öğrencisi 20 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 20 zanlı gözaltına alınırken evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayar, flaş bellek, bazı defter ve kitaplara el konuldu.
KOD ADLARIYLA TANIYORUZ
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 20 şüpheliden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların ifadelerinde, "Biz bu evlerde kalıyoruz. Kamplara katılıyoruz. Kira paramız ya da harçlığımız yetmediği zaman ağabeylerimiz tamamlıyor. Biz onları kod adlarıyla tanıyoruz. Gerçek isimlerini bilmiyoruz" dedikleri öne sürüldü.
TERÖR SUÇUNDAN SEVK EDİLDİLER
Gözaltında bulunan ve cemaat içerisinde 'Ağabey' olarak tanımlanan üniversite öğrencisi R.Ç. (23), Y.P. (22), Y.E.G. (21) ve aynı yaştaki H.C., işlemlerinin ardından 'Terör örgütüne üye olmak ve propagandasını' yapmak iddiasıyla savcılığa sevk edildi. Bu 4 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
EDİRNE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi:
"20 Ekim 2015 günü ilçemiz Büyük Cami Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi Yasemin Apartmanı'nda ikamette meydana gelen K.K. (17) isimli şahsın şüpheli ölüm olayı ile ilgili olarak söz konusu ikamette kaldıkları tespit edilen A.D., C.G. ve E.K. isimli şahıslar ile olay hakkında yapılan görüşmede kaldıkları evin Fethullah Gülen'e ait cemaat evi olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda meydana gelen şüpheli ölüm olayının yanı sıra soruşturmayı bu yönüyle derinleştirmiş, olayla ilgili bilgisine başvurulan şahısların beyanları ve yapılan soruşturmalar neticesinde Keşan ilçesinde (FETÖ)'ya ait olduğu değerlendirilen 6 ayrı ikamete yapıldığı, yapılan aramalarda Y.P.'a ait 1 adet laptop, 1 adet cep telefonu, 1 adet CD, 2 adet Wın Modem, 3 adet flash disk; R.Ç.'e ait 1 adet tablet pc, 1 adet flash disc, 1 adet cep telefonu, H.C.'ye ait 1 adet cep telefonu, 1 adet not defteri, 1 adet flash disc, Y.G.'e 1 ait 1 adet not defteri ele geçirilerek el konulmuştur.Bu evlerde kaldığı tespit edilen şahısların beyanları doğrultusunda evin idaresinde ve faaliyetlerinden sorumlu "Abisi" ve bu şahsın irtibatlı olduğu şahıslar araştırılmış, evlerde kalan öğrencilerden sorumlu olan ve "Abi olarak nitelendirilen şahısların gerçek isimlerini kullanmadıkları, kod isim kullandıkları anlaşılmış, şahıslardan 4'ü yakalanmış ve adli işlemleri başlatılmış, yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edilecek olup, 1 şahıs firari olarak aranmaktadır."