İrmet Hastanesi'nden Marmara Haber'e ziyaret

21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Leyla Alkan ile Tanıtım ve Pazarlama uzmanları Emre Alkan ile Begüm Bayındır, Marmara Haber gazetesini zi

GÜNDEM 21.10.2015 17:27:00 0
İrmet Hastanesi

Ziyarette, hastane yöneticileri Marmara Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi  gazeteci Şaban Kardeş ve haber merkezi personelinin günlerini kutladı. İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Leyla Alkan,tüm zorluklara rağmen Çerkezköy'de yerel basının ayakta kalarak Çerkezköy'deki çok sesliliğe katkı sağladığını belirti. Alkan, "Gayretlerinizi biliyor ve takdir ediyoruz. Sizlerde kamu adına zor ve meşakkatli bir görevi ifa ediyorsunuz. Sizin nezdinde tüm çalışma arkadaşlarınızın mesleki bayramını İrmet Hospital ailesi olarak kutluyoruz" dedi.

GAZETECİ BİR ÜLKENİN VİCDANIDIR
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren gazeteci Şaban Kardeş, “Gazeteci bir ülkenin vicdanıdır. Söylenmeyeni söyleyen, yazılmayanı yazan görülemeyeni görebilendir. 21 Ekim 1860 yılında Agâh Efendi’nin, İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkardığı Tercüman-ı Ahvâl gazetesinin yayın hayatına başlaması ile, sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü ülkemiz de Türk Basınınca Gazeteciler Bayramı olarak benimsenmişti. Aradan gecen 155 yıla rağmen gazetecilik mesleği dünyada çok farklı bir noktaya gelirken dördüncü kuvvet olarak adlandırılan mesleğimiz maalesef ülkemizde hak ettiği noktada değil. Bizler her sene bu günü bayram havasında değil buruk bir havada  kutluyoruz. Ülkemizdeki demokrasi anlayışı yalanı,çalanı,dolandıranı değil adeta bunları araştırıp yazanı cezalandırır haldedir. Bir ülke düşünün ki bir gazeteci yazdığı bir haberden dolayı yargılaması 5 yıl sürsün ve halen sonuçlanmasın ve siz bu ülkede halen gazetecilik yapmaya çalışın.Ülkede basın özgürlüğü olmadığı gibi can güvenliği de sağlanamadı. Ülkemizde kimileri tehdit ve kaba kuvvet ile kimileri  başına sopayla vurularak, kimi  de aracına bomba konarak katledildiler."dedi.
Kardeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Gazetecilik mesleğinin fıtratında gazeteciliğin olmazsa olmaz koşulları; herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak gerektiğine inanıyoruz. Ülkemiz ve mesleğimiz zor günlerden geçerken, mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin bayramın bayram havasında geçmediği, geçemediği de bir gerçektir. Biz Ülkemizde ve bölgemizde bu mesleğin öncülüğünü yaparak kaybettiğimiz meslek büyüklerimizi rahmet ile anıyoruz.”dedi.  
İŞİNİZİ İYİ YAPIYORSUNUZ
Özel İrmet Hospital  Hastanesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Alkan ise “Siz işinizi iyi yapıyorsunuz ve iyi yaptığınız içinde bugün dimdik ayaktasınız. Bizde işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda reklamlara ağırlık vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
Haber/Onur AYDIN