Medine Camii açıldı

Yapımına 2009 yılında başlanan Kızılpınar Mahallesi'ndeki Medine Camii'nin resmi açılışı yapıldı.

GÜNDEM 18.10.2015 20:01:00 0
Medine Camii açıldı

Medine Camiinin açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Medine Camii’nin yapımını üstlenen hayırsever Ahmet Cura, Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Sezek ve cami cemaati katıldı. Açılış öncesi caminin içini dolaşan Kaymakam Kubilay, “Çok güzel işçilik yapılmış. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Caminin alt katındaki konferans salonunu inceleyen Kaymakam Kubilay, “Burası çok amaçlı kullanılabilir. Ramazan aylarında burada iftar programları düzenlenebilir. Yaz aylarında Kuran Kursları düzenlenebilir. Hatta Halk Eğitimi Merkezi kurslarımızın bir kısmı burada gerçekleştirilebilir. Allah camimizin yapımında emeği geçen başta hayırsever vatandaşımız Ahmet Cura ve camimizin dernek başkanı Osman Sezek olmak üzere herkesten razı olsun” diye konuştu.

Camiler ve Din Görevlileri Hastası kutlamaları kapsamında Medine Camiinin resmi açılışını yaptıklarını belirten Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Allah Ahmet Cura amcamızdan razı olsun. Kızılpınar Mahallemize çok güzel bir cami kazandırdık.Caminin alt katı 2010 yılında ibadete açıldı. Camimizin üst kısmı ise 2014 yılında ibadete açıldı. Temelinin atılmasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Bugün de resmi açılışını yapıyoruz” dedi. Cami Dernek Başkanı Osman Sezek de hayırsever Ahmet Cura’ya teşekkür ederek, “Camimizin eksikleri var. Fakat bu eksikleri de el birliği ile en kısa sürede gidereceğiz” diye konuştu.
Bugün bir caminin ibadete açılmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hayırsever Ahmet Cura, "Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Ahmet Cura ve Osman Sezek’e emekleri dolayısıyla birer teşekkür plaketi takdim edildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ