Kaya, Yılmaz'ı eleştirdi

Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (VİSAD) Başkan Yardımcısı Bilal Yıldız,Selahattin Önal, yönetim kurulu üyeleri Nurhan Kaya ve İlhan Özer, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi hizmet binasÄ?

GÜNDEM 16.10.2015 15:40:00 0
Kaya, Yılmaz

Derneklerinin 2003 yılında kurulduğunu belirten VİSAD'ın kurucu başkanı olan ve şuan Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdüren Nurhan Kaya,  derneklerinin kuruluş amacının kamu ile ortak hareket edip, sanayicinin sorunlarını tespit etmek ve öncelik sırasına göre bu sorunların çözümüne yardımcı olmak olduğunu söyledi.

SONUNDA OSB OLDUK
Yerel yönetimlerle kurdukları iyi ilişkiler sonucu sorunlarının bir kısmının iyileştirmelerle giderilmeye çalıştıklarını belirten kaya, "Bu kapsamda ortaya çıkan maliyetlerin bir kısmı belediyeler tarafından, bir kısmı ise kendi bütçemizden karşılandı. 2013’te dağınık sanayileşme kamuyu da rahatsız edince çevre sorunları ve Ergene kirliliği gündeme geldi. Akabinde dağınık haldeki sanayi kuruluşlarının OSB çatısı altında toplanması için Islah OSB süreci başladı. Çalışmalar filizlendi ve önemli mesafeler kat ettik. Sonunda da OSB olduk” diye konuştu.  
TEMEL 1996'DA ATILDI
Veliköy’de sanayinin temellerinin 1996 yılında atılmaya başlandığını belirten VİSAD Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Kaya, “O yıllarda Tekirdağ genelinde yerel bazda istihdam sağlanabilmesi için çok sayıda sanayi bölgeleri oluşturuldu. Bu durum tarım alanlarının daralmasına, altyapı sorunlarının yaşanmasına neden oldu. Her sanayicinin kendisine ait yer altı su kuyuları vardı. Veliköy’ün diğer sanayi bölgelerinden farkı ise fiziki konumu ve sahip olduğu büyük ölçekli sanayi kuruluşlarıydı” dedi.

YÖNETİMDE VELİKÖY SANAYİCİSİNİN BULUNMASI NORMAL
Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nin Çerkezköy’den bağımsız olmadıklarını ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda üyelerinin olduğunu belirten Kaya, "Bu kapsamda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile iyi ilişkiler kurduk. Zaten Veliköy Organize Sanayi Bölgesindeki tüm kuruluşlar aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyesidir. Bu açıdan baktığımızda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan tartışmalara üzüldük. Biz sorunların, sahipleri tarafından çözülebileceği inanıyoruz. Veliköy Organize Sanayi Bölgesi olarak bizim elektrik, yol, pis-temiz su, arıtma ve derin deşarj gibi konularda yaklaşık 120 milyon lira maliyetli sorunlarımız var. 400 hektarlık Organize Sanayi Bölgesi alanımızda 320 dönüm araziyi sosyal hizmetler için ayırdık. Hal böyle olunca, sorunların önceliğini belirlemek amacıyla oluşturulacak Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde Veliköy sanayicisinin bulunması kadar doğal bir şey olamaz” dedi.
ÜYELİK SEÇİMİNE DEĞİNDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın son meclis toplantısında yaşanan “OSB Üyelik Seçimi” tartışmalarına değinen Nurhan Kaya, 2 yıllık sürenin ardından Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni yönetimi oluşturduğunu belirterek, "15 kişiden oluşacak olan yeni yönetimde, 5 üyeyi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası belirledi. Fakat Rahmi Yılmaz (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi), bu konuda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine haksız suçlamalarda bulundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva haksız suçlamalara maruz kaldı. Çünkü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin belirlediği tüm isimler zaten Odanın üyesidir. Bu yüzden aldıkları doğru karar nedeniyle Veliköylü sanayiciler olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
BİZİ ÜZÜYOR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz'ı iki dönemdir tanıdıklarını belirten Kaya, Yılmaz'ın 1995’ten beri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ve bulunmaya da devam ettiğini öğrendiklerini söyledi. Yılmaz'ı eleştiren Kaya, "Yarattığı çatışma ortamı bizi üzüyor. Söylediklerinin gerçekle alakası yok. Konuşmaları çözüm üretmiyor. Sanayiden uzak birisinin bu konuda bu kadar fazla yorum yapmasına da bir anlam veremiyoruz. Kendisi daha önce VİSAD seçimlerinde de taraf olmaya çalıştı. Kendisinin Veliköy’den bir beklentisi mi var? Veliköy’de bir yatırımı mı var? Veliköy’ü bu kadar gündeme getirmesinin amacı nedir? Rahmi Yılmaz, sanayicilere katkı sağlayacağına, çatışma ortamı yaratarak yapılacak çalışmaların da önüne geçmektedir. "dedi.