3 yıl sonra ibadete açıldı

Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesi'nde yapımına 2012 yılında başlanan Mehmet Akif Ersoy Camii, Cuma Namazı öncesi düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılışı yapılan camide ilk nam

GÜNDEM 16.10.2015 15:17:00 0
3 yıl sonra ibadete açıldı

Mehmet Akif Ersoy Camii açılışını Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Halil İbrahim Erkan, İbrahim Aktürk, Kemal Kenar ve Muzaffer Yıldıran, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Marif Bozan, Kapaklı Belediyesi personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını ise Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Marif Bozan yaptı. Caminin temelinin 2012 yılında atıldığını belirten Bozan, “Camimizin yapımına büyük katkılar sağlayan ve isminin açıklanmasını istemeyen sanayicimize, camimizin minarelerinin yapımını üstlenen sanayicimize, bizden desteklerini esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve dönemin Karaağaç Belediyesi Meclis Üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Camimizin yapım çalışmaları sürüyor. Camimizin hala birçok eksiği bulunmaktadır. İnşallah sizlerin katkılarıyla bu eksiklikleri de en kısa sürede gidereceğiz” dedi ve açılış törenine katılan herkese teşekkür etti.

CAMİ, CEMAAT VE DİN GÖREVLİLERİ BİRBİRİNDEN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladıklarını belirten Müftü İsa Aktaş, “Bu yıl Kurban Bayramı ile çakışması nedeniyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı 12-18 Ekim tarihleri arasında kutluyoruz. Aslında cemaatimizi de bu kutlamanın içinde düşünmek gerekiyor. Zira cami, cemaat ve din görevlileri birbirinden ayrı düşünülemez. Adeta etle kemik gibidirler. Camiler bizim her şeyimizdir. Müslüman’ın ilk adresi camilerdir. İbadetin özü camilerde yapılır. Camiler ayrıca birer rehabilitasyon merkezidir. Camilerdeki namaz ibadetleri de adeta rehabilite faaliyetidir” dedi.

CAMİLERİMİZİ CEMAATSİZ BIRAKMAYIN
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından caminin açılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Gürbüz, beraberindekilerle birlikte camiyi inceledikten sonra, Cuma Namazı’nı burada kıldı. Cuma Namazı hutbesinde konuşan Müftü İsa Aktaş, “Bir camiyi isterseniz altın varaklarla süsleyin. İçinde cemaati yoksa bir değeri yoktur. Camilerin en güzel süsü cemaatidir. Bunun için camilerimizi cemaatsiz bırakmayın” dedi. Tören sonrası cemaate ve açılış törenine katılanlara yemek ikramında bulunuldu.
Haber / Ahmet KARDEŞ