NKÜ'de 10.yıl

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Akademik Yıl Açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. NKÜ Rektörü Prof. Dr Osman Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada "Namık Kemal Üniversit

GÜNDEM 14.10.2015 14:46:00 0
NKÜ

Namık Kemal Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in Rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış programı ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda devam etti.

Törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan Vekili Halil İbrahim Toy, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, öğretim görevlileri, daire müdürleri meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Üniversitenin tanıtım filminin izletilmesinin ardından açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi.
İLK GÜNKÜ HEYECANI YAŞIYORUZ
Şimşek, "Bugün Namık Kemal Üniversitesi’nin 10. Akademik yılı açılışını gerçekleştiriyor olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Genç Namık Kemal Üniversitesi 9 fakülte, 1 konservatuar, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, toplam 32 bin 100 öğrencisi, yaklaşık bin akademik, beş yüz idari personeli ile yeni eğitim öğretim yılına ilk günkü heyecanı ile başlamaktadır. Üniversitemize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Henüz 9 yıllık bir akademik geçmişe sahip olmasına rağmen üniversitemiz, gerek sahip olduğu fiziksel altyapısıyla, gerekse de sahip olduğu akademik, idari personel sayısıyla, bugün ülkemizde mevcut üniversiteler arasında en üst seviyelere çıkma yolunda büyük gayret göstermektedir.

Hazırladığımız stratejik planlar doğrultusunda, önümüzdeki on yıllık süreçte üniversitemizi bölgemizin ve ülkemizin en gelişmiş üniversiteleri arasına sokmak en temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır.” dedi.
BÖLGENİN ÖNEMLİ EĞİTİM KURUMLARI ARASINDA
Namık Kemal Üniversitesi'nin kısa bir zaman önce kurulmuş olmasına rağmen, gerek fiziki imkanları bakımından, gerekse seçkin akademik kadrosu bakımından bölgenin önemli eğitim kurumları arasında olduğunu belirten Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Belirli nüfusa sahip bir şehirde üniversitelerin önemi hiçbir şekilde inkar edilemez. Namık Kemal Üniversitesi’nin Tekirdağ iline çok büyük katkıları olmuştur. Çalışmaların bilimsel temellere dayanması lazım; bu da Üniversitenin, sanayinin, toplumun, kamu kuruluşlarının birbirleriyle iyi ilişkiler içerisinde ortak projeler üretmesi ile mümkündür. Namık Kemal Üniversitesi, bu görevi iyi bir şekilde yürütmektedir. Bu öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 
İLK DERS ÖZCAN'DAN
2015-2016 Akademik Yılının “İlk Ders”inde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan “Vatan Şairi Namık Kemal” konusunu işledi. Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan “Bizler hayatımızı kahramanlarımızla yönlendiririz. Kahramanları olmayan toplumlar, hayal kuramazlar ve geleceğe yönelik plan yapamazlar. Benim akademik kariyerimin kahramanlarından birisi Namık Kemal oldu. Bu davet beni onurlandırdı. Gururlandım, tanıtım filminizde ve gerçekleştirdiğim kısa zamanlı gezide gördüğüm tablo bu ülkeye olan inancımızı, bu ülkenin genç, dinamik, aydın insanlarının kendilerine imkan verilirse kısa sürede neler başarabileceğini göstermesi bakımından olağanüstü bir örnek olarak karşımdaydı.”diye konuştu.


İlk Ders'in ardından Vali Enver Salihoğlu ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, günün anısına Prof. Dr. Azmi Özcan’a üniversitenin tabağını takdim etti. Rektörlük Binası Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile Akademik Yılı Açılış Programı sonlandı.