İtfaiyecilere 'Fransız' eğitimi

Fransa'dan gelen 4 itfaiyeci eğitmeni, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeline eğitim vermeye başladı. Eğitim 4 gün sürecek.

GÜNDEM 14.10.2015 14:16:00 0
İtfaiyecilere

Fransa İtfaiyeciler Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın yaptığı protokol kapsamında kente gelen 4 eğitmen,itfaiye erlerine uygulama eğitim veriyor.

İtfaiye için eğitimin her şeyden önce geldiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, itfaiyecilik mesleği açısından son gelişmeleri takip edebilme ve yeni müdahale yöntemleriyle ilgili bilgi ve becerilerinin personele kazandırabilmesi için uluslararası kurumlarla işbirliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
Eğitimin 4 gün süreceğini belirten İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, “İlk etabını Mart 2015’te tamamladığımız eğitimlerimizin ikinci etabına Fransız İtfaiyeciler Birliği’nden gelen 4 uzman İtfaiyeci ile başladık.

4 gün sürecek bu eğitim etabında personelimiz, yangına ve trafik kazalarına müdahale teknikleri, 110 Acil Çağrı Merkezi’nde çağrı karşılanması ve ekiplerin olay yerine sevk edilmesi hakkında ileri düzeyde eğitim alacaklar." dedi.