Albayrak'ı kızdıran önerge

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddelerine eklenme talebiyl

GÜNDEM 13.10.2015 18:31:00 0
Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın başkanlık ettiği Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıya Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Selçuk Güvenilir, Nevzat Bahar ve Şinasi Koltuk katılmadı. Toplantı Kapaklı Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan slayt'ın izlenmesi ile devam etti. Slayt sunumunun ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "İzlediğiniz hizmetlerin yüzde 90'ı büyükşehir’e aittir. Projeler tarafımızca hazırlandı. Diğer projelerin de bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyorum” dedi.

ONLAR DEMOKRASİ AŞIKLARIYDI
Başkan Mandalı, “Büyükşehir'den 13 milyonluk asfalt yardımı aldık. Karaağaç ve diğer mahallelerdeki asfaltlama çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi. Konuşmasında Ankara'da meydana gelen patlamaya da değinen Başkan Mandalı, "Ankara'da gerçekleştirilen demokrasi şöleni Türkiye'nin kanayan yarası haline geldi. Benim kanaatimce orada hayatını kaybedenler şehittir. Çünkü onlar demokrasi aşıklarıydı. Hepimizin başı sağolsun. Yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Mandalı konuşmasının sonunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin adının en kısa zamanda Çerkezköy-Kapaklı OSB olarak düzeltilmesi temennisini yineledi.
BU VAHŞİ SUİKASTİ LANETLİYORUM
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "Ankara’nın göbeğinde 95 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan bu vahşi suikasti lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Toplantıda Ak Parti Grubu adına konuşan Halil İbrahim Yerlioğlu da "Gerçekten lanetlenecek, nefretle karşılanacak bir olayla karşı karşıyayız. Ülkemizin barışına, kardeşliğine adeta suikast tertiplendi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tarihi iyi okuyan her insan milletlerin ve devletlerin bu tarz bedellerinin olduğunu çeşitli süreçlerde görüp öğrenmiştir. Türk Devleti büyük bir Devlettir. Hepimiz aynı bayrağın gölgesi altında geleceğe bakıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti medeniyetinin ebediyete kadar barış ve huzur içinde yaşamasını temenni ediyoruz" dedi.
ALINAN KARAR USULLERE VE YASAYA AYKIRIDIR
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından birçok meclis üyesinin de imzasının bulunduğu bir önerge, gündem maddelerine eklenmesi istemiyle meclise sunuldu. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami İkizler tarafından okunan önergede, “9 Eylül tarihindeki toplantıda alınan kararda ‘Mey İçki Fabrikasının bulunduğu 102 bin 450 metrekarelik yerin Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesinden satın alınması konusunda komisyonun 11 nolu dosyasının reddine, satın alma talebinin kabulüne ve Kadir Albayrak'a yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi. Usul ve yasaya aykırı meclis kararının Ekim ayı meclisinde görüşülüp geri alınmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
YANLIŞ BİR KARARA İMZA ATMAYALIM
Konuyla ilgili açıklama yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, "Başbakanlığın yayınladığı tasarruf tedbirleri ile karşılaştırıldığında kararda bir takım sıkıntılar olabilir. Ayrıca meclis kararlarında 9 red oyuna karşılık 31 kabul oyu görülüyor. Fakat tutanaklarda ise 24 kabul 7 red oyu görülüyor. Bu durum alınan kararda çelişki doğurabilir. Bu yüzden meclis olarak aldığımız bu kararı inceleyip doğru şekilde karara bağlamak için, yeniden gözden geçirmeliyiz. Amacımız hiçbir arkadaşımızın yanlış bir karara imza atmamasıdır" dedi.
YÜCE MECLİSİMİZİN EN DOĞRU KARARI VERECEĞİNE İNANIYORUM
Önergeye tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da "O zaman kararları alırken burada bulunun. Ben dışarıdaydım, ben içerideydim şeklinde konuşmalar olmasın. Karar alınırken burada olmayacaksın, cep telefonuyla uğraşırken alınan kararı anlamayacaksın. Ondan sonra bu kararı geri getiriyorum diyeceksin. Ne söylenecekse gündem maddesi oylanırken söylenmelidir. Ben doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Yine de yüce meclisimizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum" dedi. Gündem maddesi Büyükşehir Belediye Meclisi İç İşleri Komisyonu’na havale edildi.
TOPLAM 72 KONU GÖRÜŞÜLDÜ
17 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda,, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları’na gelen 53 dilekçe ile birlikte 2 önergeden oluşan toplam 72 konu görüşüldü. Gündem maddelerinin bir kısmı karara bağlanırken, bir kısmı da incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda görüşülen gündem maddelerinden biri de Çerkezköy İstasyon Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde tapudaki tescil dışı alanlarda bulunan 2 adet park alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanması talebi oldu. Gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi. Saat 14.00’da başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.
Haber / Ahmet KARDEŞ