Dede topraklarını gezdiler

Yunanistan'ın Kozani kentine bağlı Rymni Köyü'nde yaşayan çok sayıda kişi, dedelerinin doğup büyüdüğü Hayrabolu'yu gezdi ve duygu dolu anlar yaşadı.

GÜNDEM 12.10.2015 13:34:00 0
Dede topraklarını gezdiler

Yunanistan'ın Rymnio köyünden gelenler, Lozan Barış Antlaşmasının ardından Yunanistan'a  göç eden dedelerinin Hayrabolu'da yaşadığı toprakları ziyaret etti. Grup temsilcisi Fotios Kehagias ve beraberindekiler ilk olarak Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu'nu ziyaret ettiler. Ardından Altayoğlu ile birlikte Ataköy ve Aydınlar mahallesini gezip, dedelerinin doğduğu topraklarda hatıra fotoğrafı çektirdiler. Burada duygu dolu anlarda yaşandı.

Heyet Başkanı Fotois Kehagias, Eskiden Ataköy mahallesinin adının yıllar önce Faraşlı olduğunu söyleyerek, buraya geldikleri için duygulu anlar yaşadıklarını söyledi.Kehagias, "Dedelerinin doğduğu topraklarda olmaktan son derece mutlu olduk. Yıllar önce dedelerimizin yaşadığı toprakları hep hayal ederdik. Dedelerimiz 1922 yılında Hayrabolu’dan Yunanistan'a göç etti. Biz de dedelerimizin doğup büyüdüğü toprakları görmekten son derece mutluyuz." dedi.

Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise, gruba ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket  ve çiçek takdim etti.