Köy pazarı açıldı

Malkara'nın Sarıpolat Mahallesi'nde organik ürünlerin satıldığı köy pazarı açıldı.

GÜNDEM 12.10.2015 13:27:00 0
Köy pazarı açıldı

Sarıpolat Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Köy Pazarı açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurga, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile mahalle sakinleri katıldı.

Buranın yoğun bir emekle organize edilmiş bir köy pazarı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "
Tekirdağ'ın ana vizyonlarından biri turizm vizyonu. Turizm vizyonunu ortaya koyduğumuz zaman Tekirdağ'ın Türkiye'de iki denizle komşu olan altı vilayetten bir tanesi. Bu durum turizmi de beraberinde getiriyor. Ama bir de kırsal turizm dediğimiz Agro Turizm, kırsal kesimde yaşayan insanların yaşam biçimlerini turizme sunduğu biçim. Eko Turizm ise aynı köyde tarımsal tabiat güzelliklerinin turizme sunduğu bir sistem. Böyle olunca da Sarıpolat bu sisteme tam uyuyor. Geldiğimiz noktada  ilk bugün Sarıpolat'ta bu işin adımını atıyoruz. Sarıpolat işin başlangıcı olacak. Bu projenin sahibi biz değiliz, projenin sahibi siz Sarıpolatlılar. Bu projenin hayırlı olmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından pazarın açılışı yapıldı.