Bulut: SASDER, patron derneği değildir

Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği'nin (SASDER), Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi ev sahipliğinde düzenlediği 'Sağlık Yöneticisinin Gündemi' konulu panelde katılımcılar, sektö

GÜNDEM 11.10.2015 16:49:00 0
Bulut: SASDER, patron derneği değildir

Kapaklı Business Otel’de düzenlenen ‘Sağlık Yöneticisinin Gündemi’ konulu panele Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan, SASDER Başkanı Dr. Melih Bulut, Optimed Hastanesi Başhekimi Elif Sözer ile Tekirdağ ve İstanbul’da kamu ve özel hastanelerde görev yapan yöneticiler katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Optimed ailesi olarak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Panel için büyük emek harcayan Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Dr.Elif Sözer başta olmak üzere herkese teşekkür eden Arslan, “Panelist arkadaşlarımız bugün burada bizlere verimli ve faydalı bilgiler aktaracak. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SASDER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ UZMANLAŞMALARINI SAĞLAR

Programda bir sonraki konuşmayı ise SASDER Başkanı Dr. Melih Bulut yaptı. Derneğin misyonundan bahseden Bulut, “SASDER, sağlık sektöründeki politika belirleyici makamlar ile aktif iletişim halindedir. Ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip edip, sektör çalışanlarının performans ve gelişimlerine katkıda bulunur. Sağlık çalışanlarının uzmanlaşmalarını sağlar. Eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesini sağlar. Sağlık ve sigorta profesyonellerini bir araya getirir” dedi. Bulut, SASDER’in en önemli amaçlarından birinin de sektörel sinerji oluşturmak olduğunu kaydetti.

DOKTOR YA DA HEMŞİRE OLMANIZ GEREKMİYOR

Dr. Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü: “SASDER, dört yıl önce kuruldu. Derneğimizin menfaati, Türkiye’nin menfaatidir. SASDER bir patron derneği değildir. Bizler bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz. Sizlerden isteğimiz, hayatınız boyunca hep kendinizi motive etmenizdir. Bu işi yaparken doktor ya da hemşire olmanız gerekmiyor. Hastaya yardımcı olmanız yeterli. Sağlıkçı olarak kutsal bir görev yapıyorsunuz. SASDER olarak Trakya’daki hastane ve kurumlara her zaman destek olmaya hazırız.”

PANELE PROF. DR. KIYAK BAŞKANLIK ETTİ

Açılış konuşmalarının ardından başlayan panelin birinci bölümüne Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Kıyak başkanlık etti. Panele konuşmacı olarak katılan Türk İş Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın ve Anadolu Sağlık Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı, katılımcılara sağlıkta kalite, performans ve hasta güvenliği, liderlik, tıbbı yöneticinin kritik rolü konularında bilgiler verdi.

PANEL SORU CEVAP İLE SONA ERDİ

Panelin ikinci bölümüne ise Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Sur başkanlık etti. Bu bölümünde ise Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Erbay tarafından “Sağlık Bakanlığı, özel hastaneler ve yönetmeliği” hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Panelin devamında Koç Üniversitesi Hastanesi, SGK ve Mevzuat Yöneticisi Uz. Dr. İbrahim Berçem tarafından “SGK Özel Sağlık kurumları sözleşmeleri”; AXA Sigorta Müdür Yardımcısı Dr. Kağan Asker tarafından da “Özel Sağlık sigortası süreleri” hakkında bilgiler verildi. Panel, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ